Un grup de hackeri pro-rus a revendicat atacul asupra site-urilor din România

Grupul de hackeri pro-rus Killnet a revendicat vineri, 29 aprilie, atacurile cibernetice asupra site-urilor de stat din România.

Aceștia își motivează atacul postând o poză cu Marcel Ciolacu, căruia îi atribuie în mod fals funcția de președinte al Senatului și o declarație în care ar fi promis Kievului „asistență maximă” în furnizarea de arme letale.

Hackerii l-au confundat pe Florin Cîţu, preşedintele Senatului, cu Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Cum își motivează atacurile hackerii Killnet

„Președintele Senatului României (camera superioară a Parlamentului), Marcel Ciolacu, (n. r. Marcel Ciolacu este președintele Camerei Deputaților) a făcut o declarație în care a promis autorităților ucrainene „asistență maximă” în aprovizionarea Kievului cu arme letale.

☝️Răspunsul nostru oficial: Acesta va fi ultimul lucru pe care l-a făcut guvernul român”, au transmis hackerii.

Aceștia susțin că au atacat mai multe site-uri românești:

Site de stat

⚡️ https://gov.ro/

Ministerul Apărării

⚡️https://www.mapn.ro/

Poliția de frontieră

⚡️https://www.politiadefrontiera.ro/

Transport feroviar

⚡️https://www.cfrcalatori.ro/

OTP Bank România

⚡️https://www.otpbank.ro/

Grupul face apel în acest moment să fie atacat și site-ul NATO.

“Împreună cu tine vom răpune site-ul oficial al NATO. Nimeni nu a mai făcut asta până acum. NATO este protejată de „TEHNOLOGIA AKAMEI” – nu va fi ușor. Să începem să analizăm subdomeniile și să analizăm structura de informații a site-ului!”, scriu aceștia.

Ce a declarat Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, a declarat joi, 28 aprilie 2022, că România trebuie să fie pregătită legal, şi cu o decizie politică, şi de aceea s-au făcut aceste deplasări, pentru a oferi mai mult ajutor Ucrainei.

„A fost această discuţie, cum este normal să o avem, în primul rând să existe şi un cadru legislativ şi să vedem şi evoluţia din Ucraina. Sunt ferm convins că România este pregătită, dacă vom intra într-o astfel de etapă şi vom lua o astfel de decizie. România este pregătită, de aceea s-au făcut aceste deplasări, să oferim mai mult ajutor, să punem la punct anumite aspecte care nu se puteau decât prin întâlniri face to face şi, dacă va fi nevoia, România va lua o astfel de decizie. România trebuie să fie pregătită legal, şi cu o decizie politică. Părarea mea este că România este pregătită în acest moment”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati