Un grup de olimpici naționali a creat un site unde îi ajută să învețe pe elevii de a VIII-a pentru Evaluarea Națională

Șase olimpici naționali la matematică de clasa a X-a au creat o platformă prin care vor să îi ajute, gratuit, pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională 2021.

Este vorba despre Matex.xyz, un site unde sunt primiți toți elevii de clasa a VIII-a care vor să primească puțin ajutor la matematică pentru Evaluarea Națională 2021, scrie Stirile ProTV.

”Situația actuală generată de criza COVID ne afectează pe toți. Școlile sunt închise, elevii nu mai au contact cu profesorii lor. Le e mai greu să înțelegă ce li se predă, să ceară lamuriri suplimentare. Adesea cursurile se rezuma la încărcarea unor fișe pe platformele de învatare online și eventual la o lecție filmată în care este explicat subiectul”, își explică olimpicii motivele, pe site-ul creat.

”MateX este adresat elevilor de clasa a VIII-a care doresc să completeze activitatea de la școală și nu au suficiente resurse. Orice elev care vrea să își îmbunătățească cunoștiințele de matematică și are măcar un smartphone este binevenit!”, mai spun inițiatorii.

”Ne-ar plăcea să avem o relație mai personalizată”

Cei șase sunt olimpici naționali la matematică de clasa a XI-a, cu numeroase premii și medalii la concursurile de matematică și informatică, cu o vastă experiență în rezolvarea problemelor de toate nivelurile.

Ei sunt Catinca Alexandru, Darius Vulturu, Rareș Bălășescu, Alexandru Radu, Ștefan Dima și Bianca Oțel.

”Am creat acest proiect cu scopul de a ajuta copiii cu mai puține resurse sa își atingă obiectivele educaționale pe care și le-au propus. Dorim să împărtășim atât cunoștințele noastre, cât și pasiunea pentru matematică. Ne-ar plăcea să avem o relație mai personalizată decât cea clasică profesor-elev, să îi cunoastem, să le înțelegem nevoile și sa le devenim mentori, pentru că la rândul nostru am avut momente dificile și un asemenea ajutor a fost bine venit”, este mesajul olimpicilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati