Un înalt funcționar suedez, venit în vacanță la București, a murit pe Aeroportul Otopeni

Ake Goransson, în vârstă de 61 de ani, un înalt funcționar suedez, a decedat, în noaptea de 30 spre 31 decembrie, la cabinetul medical de pe Aeroportul Otopeni, scrie Libertatea.ro.

Decesul a stârnit rumoare în presa suedeză, întrucât Goransson conducea Agenția Guvernamentală de Sprijin al Comunităților Religioase, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii de la Stockholm.

„Am fost cu toții șocați, pentru că șeful nostru nu era în vârstă. Suntem doar zece oameni în agenție și ne cunoaștem bine, suntem prieteni între noi. Șefului îi plăcea să călătorească, nu știu să fi avut probleme mari de sănătate. Îi plăcea munca la agenție, avea o relație bună cu toate cultele, avea multă experiență”, a declarat directorul adjunct al agenției, Asa Hole, pentru Expressen.

Conform sursei citate, un procuror al Departamentului de Crimă Organizată și Criminalitate Transfrontalieră a spus că informațiile privind moartea lui Goransson „sunt foarte puține”, fiind așteptate lămuriri de la colegii români.

Ramona Dabija, purtătoarea de cuvânt a IGPR, a explicat pentru Libertatea că Ake Goransson venise în vacanță în România, cu o cursă Stockholm – Munchen – București. Urma să stea la Hilton București, însă nu a mai ajuns.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati