Un jandarm, găsit mort la Ambasada Turkmenistanului din Bucureşti

Un jandarm în vârstă de 44 de ani a fost găsit mort la Ambasada Turkmenistan din Bucureşti, de către colegii săi care patrulau între obiective, informază observatornes.ro.

Aceştia au observat că bărbatul, care se afla în postul de pază, nu se mişcă şi s-au apropiat. Au constatat că aveau o plagă împușcată la nivelul pieptului și nu prezenta semne vitale. Cel mai probabil, a recurs la sinucidere.

Jandarmul era angajat din 2005 şi fusese declarat apt psihologic.

Ce spune Jandarmeria

În data de 15 iunie 2024, în jurul orei 01:20, la unul dintre obiectivele aflate în responsabilitatea Jandarmeriei Capitalei, echipajul auto care executa patrularea între obiective a observat faptul că jandarmul din postul de pază avea o plagă împușcată la nivelul pieptului și nu prezenta semne vitale.

Ulterior, echipajul medical sosit la fața locului a confirmat decesul. Menționăm faptul că subofițerul este cadru al Jandarmeriei Române din anul 2005 și, de-a lungul carierei militare, conform carnetului psihologic, nu a fost identificat cu tulburări de natură psihologică.

În ultimii cinci ani, acesta a fost declarat „apt psihologic” în urma susținerii evaluărilor periodice, nefiind consemnate aspecte problematice care să necesite includerea în programe de monitorizare. De asemenea, ultima testare psihologică a susținut-o în data de 26.09.2023, fiind declarat „apt psihologic”.

Pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București a fost înregistrat un dosar penal privind moartea suspecta a persoanei. În cauză, se efectueaza cercetări cu sprijinul politiștilor din cadrul Poliției Capitalei – Serviciul Omoruri.

Ne exprimăm regretul profund pentru pierderea colegului nostru, în vârstă de 44 de ani, și rămânem alături de familia sa pentru totdeauna.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati