Un medic din linia întâi le cere românilor „prudență și înțelepciune” în comportamentul lor, după 15 mai: Suntem în pandemie!

Doctorul Virgil Musta de la Timișoara, care a vindecat împreună cu echipa din care face parte sute de pacienți cu Covid-19, vă cere să aveți grijă de voi, să nu lăsați garda jos, chiar dacă măsurile vor fi mai relaxate.

„Odată cu măsurile de relaxare trebuie să nu uităm că totuși suntem într-o pandemie, și suntem încă într-o fază de platou, care poate fi în continuare în scădere, dacă respectăm cu strictețe regulile, sau poate să crească. Consider că în acest moment soluția este individuală. Persoanele cu risc trebuie în continuare să fie mult mai precaute și trebuie să respecte cu mai multă strictețe regulile. Deja ne-am obișnuit să purtăm mască în locuri aglomerate și să ținem distanța de un metru și jumătate, lucruri pe care trebuie să le continuăm să le facem, indiferent că numărul de cazuri crește sau scade. Igiena mâinilor, spălatul pe mâini neapărat când ajungem acasă, înainte de a mânca, igiena hainelor. Toate regulile pe care noi le-am învățat trebuie să le respectăm în continuare. Diferența va fi de libertate de deplasare și de activitățile pe care le putem face”, a declarat doctorul Virgil Musta pentru Tion.ro.

În privința persoanelor în vârstă, medicul le recomandă să nu meargă în locuri aglomerate, iar în parcuri să nu „stea la povești”.

„Aș recomanda ca persoanele cu risc să nu frecventeze zonele aglomerate, să evite mersul cu mijloacele de transport în comun – acolo riscul de contaminare este mare. Pe cât putem, dacă ne deplasăm pe distanțe scurte, să mergem pe jos. În aerul liber riscul de contaminare este mai mic. Putem frecventa parcurile, dar să nu ne întâlnim și să stăm la povești”, a mai spus Virgil Musta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati