UN NOU CAZ GRAV / Alimente expirate, ținute în mizerie într-o cunoscută piață din Capitală – inclusiv produse tradiţionale falsificate

Alimente expirate, ţinute în mizerie ori spălate în chiuvete pline de rugină. Este dezastrul descoperit de inspectorii de la Protecţia Consumatorului, într-o cunoscută piaţă din Capitală. 

  • Peste o tonă de alimente periculoase au retras autorităţile de la vânzare, iar cinci firme au fost închise pentru o jumătate de an.

Unii comercianţi vindeau chiar și produse tradiţionale falsificate. 

Un strat gros de mizerie şi rugină se ascundea sub carnea din tăvi, scoasă la vânzare în piaţa Delfinului din sectorul 2 al Capitalei.

Inspectorii ANPC au găsit un dezastru şi în bucătăriile standurilor cu mâncare gătită. Tigăile erau puse pe jos, lângă găleata cu mop. Unul dintre angajaţi a recunocut că ingredientele sunt spălate, de cele mai multe ori, într-o chiuvetă măcinată de rugină.

Inspectorii ANPC au găsit cârnaţi, caşcaval şi smântână expirate. În total, au retras peste o tonă de produse periculoase. După controale, 5 comercianţi nu mai au voie să-şi vândă produsele timp pe 6 luni. Inspectorii pentru protecţia consumatorului au dat 36 de amenzi in valoare de 280.000 lei.

Sursa: antena3.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati