Un nou centru pentru combaterea violenței domestice, în Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 plănuiește înființarea unui nou serviciu social la nivelul comunității, destinat agresorilor familiali.

Violența nu se tratează cu violență sau cu nepăsare – este principiul promovat de un nou proiect aprobat în noiembrie 2021 de Consiliul Local al Sectorului 6, care prevede înființarea unui nou serviciu social la nivelul comunității, destinat agresorilor familiali, potrivit unui comunicat de presă.

Realizat în parteneriat cu Agenția Națională pentru Egalitate de Șanse, în cadrul proiectului ”Sprijin pentru implementarea Convenției de la Istanbul în România”, ”Centrul de consiliere pentru agresori” pune accentul pe servicii de consiliere, astfel încât aceste persoane să conștientizeze efectele negative ale agresiunii și să își poată corecta comportamentul.

Proiectul beneficiază de finanțare prin Mecanismul de Finanțare Norvegian 2014-2021, oferind următoarele servicii:

• Consiliere psihologică pentru eradicarea comportamentului violent și de control asupra membrilor familiei;
• Educație și consiliere pentru dezvoltarea abilităților de viață prosocială; controlul furiei, rezolvare de conflicte, comunicare non-violentă;
• Sprijin pentru reabilitarea, reinserția și integrarea socială a agresorilor;
• Educație cu privire la egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, drepturile omului, legislație națională în domeniu.

Capacitatea maximă a centrului va fi de 10 locuri, cu un program zilnic de 4 ore.

Mâine, 25 noiembrie 2021, este marcată la nivel mondial ”Ziua Internațională pentru Eradicarea Violenței Împotriva Femeilor”, un moment care va readuce în atenția tuturor efectele negative ale actelor de violență în familie, mai spune sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati