Un nou cimitir pentru musulmani, în Domnești – Ilfov. Este primul cimitir musulman construit în zona Capitalei în ultimii 32 de ani

0
217
Foto: Facebook / Muftiatul Cultului Musulman din România

Muftiatul Cultului Musulman a obținut avizul sanitar de funcționare emis de Direcția de Sănătate Publică Ilfov pentru construirea unui nou cimitir musulman, pe un teren de 4.000 mp în comuna Domnești.

Acest teren a fost dat în folosință gratuită printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București inițiată în 2016 către Muftiat, pentru o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea de prelungire.

„Suntem foarte bucuroși că am reușit să obținem și acest ultim aviz care ne permite acum să înhumăm în noul cimitir musulman atât de necesar pentru comunitatea noastră din București și județul Ilfov.

Comunitatea musulmană avea nevoie de un nou cimitir în care să își găsească odihna veșnică cei decedați, cel vechi din București fiind neîncăpător. Muftiatul Cultului Musulman din România va continua cu sprijinul Guvernului României, prin Secretariatul de Stat pentru Culte, cărora le mulțumim, construirea capelei astfel încât toate ritualurile specifice religiei islamice să fie efectuate în același loc”, a declarat Muurat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România, potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Facebook a Muftiatului.

„Acest proiect care astăzi se concretizează contează enorm pentru noi, mai ales că vorbim despre primul cimitir musulman construit pentru comunitatea din zona capitalei după 32 de ani”, mai spune sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.