Un nou cod galben de ninsori și viscol, în cinci județe. Cum va fi vremea în București

0
173
Pixabay

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni după-amiază un nou cod galben de ninsori, valabil în cinci județe din sud-estul României. Noua avertizare va fi în vigoare până la ora 23:00, fiind restrânsă zona codului galben emis duminică.

Meteorologii au anunțat și cum va fi vremea în Capitală de Ziua Națională.

În intervalul menționat, în estul și sud-estul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp.

Meteorologii menționează că, pe arii restrânse, ninsori slabe, vor fi și în sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral precipitațiile vor fi mixte.

De asemenea, ANM a emis și o informare meteorologică, care intră în vigoare după ce expiră codul galben și este valabilă până a doua zi la prânz, pentru zona Dobrogei. În intervalul menționat, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Local vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general între 45 și 50 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

ANM subliniază că vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și al dimineților, când vor predomina temperaturile negative, iar în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice va actualiza atenționările meteo.

Prognoză meteo specială în București, de 1 Decembrie

Totodată, ANM a emis o prognoză meteo specială pentru Capitală. Astfel, până marți la ora 12:00, vremea va fi închisă și rece. Trecător va mai ninge slab și este posibil să se mai depună 1-2 centimetri de zăpadă. Vântul va sufla în general slab. Astăzi, temperatura se va situa în jurul valorii de 1 grad, apoi va începe să scadă până spre -2 grade.

De Ziua Națională, în București, vremea va fi rece. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura aerului va scădea de la -2…-1 grad la începutul intervalului până spre -3…-4 grade în orele dimineții, apoi va urca ușor, astfel încât după-amiaza se va situa în jurul valorii de 0 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.