Un nou parc de agrement, inaugurat în Sectorul 5 al Capitalei – VIDEO

0
260

URMĂREȘTE-NE ȘI PE YOUTUBE

Un nou parc de agrement a fost inaugurat în Sectorul 5 al Capitalei. Acesta se află pe Calea Rahovei, numărul 295, iar printre facilități se numără o zonă de fitness urban, dar și loc de joacă pentru animale. 

Un nou parc de agrement, inaugurat în Sectorul 5 al Capitalei

Locuitorii din cartierul Rahova se bucură, începând de vineri – 3 decembrie 2021, de un mic ”paradis” chiar lângă casă. Un nou parc de agrement a fost inaugurat în cartier astăzi, de primarul Sectorului 5, Cristian Victor Popescu Piedone, care a dorit să aducă magia sărbătorilor de iarnă mai aproape de cetățeni.

Proiectul include multiple facilități pentru petrecerea timpului în aer liber, respectiv teren de sport multifuncțional pentru fotbal și baschet, la care se adaugă loc de joacă pentru copii, dotat cu suprafață antitraumă și aparate de joacă moderne pentru siguranța celor mici.

Totodată, pentru cultivarea unui stil de viață sănătos, a fost amenajată și o zonă de fitness urban. De asemenea, noul parc cuprinde și un loc de joacă special creat pentru animalele de companie.

“Continuăm astfel dezvoltarea de noi parcuri inteligente în Sectorul 5, dotate cu toate facilitățile necesare petrecerii de timp de calitate, în aer liber, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Vreau să văd pe chipul oamenilor bucurie! Vreau să redau zonei ceea ce merită!”, a declarat Cristian Victor Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, la inaugurarea parcului.

Parcul de aprox. 1.800 mp, amplasat în Calea Rahovei nr. 295, beneficiază de alei de promenadă, dotate cu mobilier urban nou – bănci de odihnă și coșuri de gunoi pentru păstrarea curățeniei. Amenajarea peisagistică cu gazon, plante și arbori vine să completeze de asemenea imaginea micului “paradis” de lângă casă, așa cum a fost denumit de unii locuitori din zonă prezenți la inaugurare.

Totodată, sistemul de iluminat public a fost refăcut integral pentru a facilita accesul vizitatorilor în parc.

Tot pentru a spori confortul locuitorilor cartierului, administrația locală a dat în folosință 50 de noi locuri de parcare de reședință în proximitatea noului parc, astfel că șoferii vor avea o grijă mai puțin când ajung acasă de la serviciu.

Proiectul dezvoltat de Primăria Sectorului 5, prin Direcția Generală de Administrare a Domeniului Public și Privat (DGADPP) îşi propune astfel creşterea calităţii vieţii şi a gradului de coeziune socială a locuitorilor zonei, fiind promovată, deopotrivă, grija pentru îmbunătăţirea gradului de protecţie a mediului înconjurător.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.