Un nou partid ecologist, anunțat la început de 2024; Partidul ECO Democrat (PED) se declară “singurul partid ecologist autentic de centru-dreapta din România”

0
429

La început de 2024, un nou partid ecologist se anunță pe scena politică românească. Partidul ECO Democrat (PED) se va lansa oficial în această primăvară și se declară “singurul partid ecologist autentic de centru dreapta din România”.

Proiectul politic PED, demarat de către Inițiativa civică ECO Democrată, un grup civic format atât din ecologiști, IT-iști, antreprenori cât și din alte categorii sociale, inclusiv persoane cu dizabilități, este o alternativă la partidele politice actuale care sunt de doctrină ecologistă.

Redăm mai jos integral comunicatul Inițiativei ECO Democrată:

”Inițiativa civică ECO Democrată anunță demararea procedurilor de inființare a Partidului ECO Democrat (PED), un nou partid de doctrină ecologistă, singurul partid ecologist autentic de centru dreapta din România.

PED nu va fi adeptul ecologismului radical.

Inițiativa ECO Democrată este un grup civic format atât din ecologiști, specialiști IT, antreprenori, profesori cât și din alte categorii sociale, inclusiv persoane cu dizabilități.

Ca și proiect politic, PED va promova politica unui stat care folosește din plin oportunitățile digitalizării și dezvoltarea durabilă a României.

PED va promova implicarea femeilor în viața politică și a persoanelor cu dizabilități, inclusiv prin asigurarea accesului acestora pe listele pentru alegerile din anul 2024.

Opțiunile politice ale PED sunt: statul democratic și eco-capitalismul. Acestea înseamnă respect față de principiile echilibrului și controlului reciproc al puterilor în stat, apărarea libertăților individuale, și încurajarea dezvoltării eco-capitalismului sub toate formele sale: uman, industrial, financiar, tehnologic, cultural și funciar, în scopul creșterii bunăstării românilor, în condițiile protejării mediului și cu respectarea principiului dezvoltării durabile.

Am demarat deja discuții și negocieri cu mai multe zone politice care-și doresc să colaboreze cu PED la elaborarea și implementarea unui nou proiect politic de țară, inovativ și durabil pentru România.

În același timp transmitem o invitație publică societății românești să ni se alăture pentru o nouă formulă politică eco-democrată, eco-digitală și eco-socială, respectând în același timp specificitatea națională, prezervarea valorilor, tradițiilor, istoriei și culturii românești.

Departamentul de comunicare al Inițiativei ECO Democrată”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.