Un nou serial românesc. Va avea premiera în luna martie pe platforma HBO Max

Ruxx, noul serial produs de HBO Max şi filmat în România, va avea premiera pe platforma de streaming în luna martie. Filmul ne arată povestea unei generaţii care trăieşte într-o ţară prinsă între trecut şi viitor, scrie paginademedia.ro.

Data premierei pentru Ruxx a fost stabilită chiar pe 8 martie, odată cu lansarea noii platforme de streaming HBO Max.

Producţia originală HBO Max are opt episoade, cu o durată de 45 de minute fiecare. Primele două vor fi disponibile pe HBO Max în ziua lansării.

Iulia Rugină, regizor Ruxx:

„Ruxx e un serial diferit de tot ce s-a făcut în România până acum, pentru că vorbeşte despre o generaţie care-şi găseşte vocea şi identitatea într-o societate patriarhală. Fiecare episod e un carusel de emoţii, iar fiecare personaj are părţi în care mă regăsesc ca femeie în România şi Europa de azi. M-am luptat, la rândul meu, cu prejudecăţile unei societăţi care te împiedică să-ţi găseşti şi să-ţi asumi identitatea”.

În rolurile principale: Raluca Aprodu („Câini”, „În derivă”) şi Alec Secăreanu („God’s Own Country”, „Cannibal”, „Strike Back”), alături de Mădălina Craiu („Umbre”, „Mo”) şi Şerban Pavlu („Umbre”, „Babardeală cu bucluc”, „Monştri”), Alina Chivulescu („Selfie”), Bogdan Dumitrache („Pororoca”, „În derivă”, „Poziţia copilului”), Ioana Bugarin („Miracol”, „Mia îşi ratează răzbunarea”) şi Marian Olteanu („Alice T.”).

Octav Gheorghe, regizor:

„Am avut ocazia unică de a lucra cu actori pe care, altfel, i-aş fi oprit pe stradă pentru autografe şi cu o echipă extrem de competentă. Şi am avut bucuria de a spune câteva poveşti uneori calde şi sentimentale, alteori dramatice şi crude, despre relaţii, prejudecăţi, trădare, duplicitate sau putere. Ruxx este un serial original, distinct ca abordare şi teme, curajos şi contemporan.”

Despre ce este vorba în Ruxx?

Seriaul este o dramă modernă care o are în centru pe Rux (Ruxandra), interpretată de Raluca Aprodu. Aceasta încearcă să îşi echilibreze cariera solicitantă cu viaţa personală. În plus, îşi susţine financiar familia şi are o relaţie la distanţă.

Rux plănuieşte să se mute în SUA, dar viaţa are alte planuri pentru ea: trebuie să coordoneze cel mai mare proiect al şefului ei, campania electorală a soţiei sale.

Serialul este regizat de Iulia Rugină (6 episoade) şi de Octav Gheorghe (2 episoade). Scenariile sunt scrise de Vera Ion, Andrei Butică este director de imagine, iar Mihai Codleanu semnează montajul.

Ioanina Pavel este producător HBO Max, iar Johnathan Young şi Antony Root sunt producători executivi. Cristian Mungiu şi Tudor Reu sunt producătorii din partea Mobra Films, care asigură serviciile de producţie.

Ioanina Pavel, producător HBO Max:

„Ruxx este serialul generaţiei mele, cu poveşti şi personaje în care răsună clar pasiunea Verei de a reflecta realitatea Bucureştiului nostru – frumos ca noi, petrecăreţ, melodios, neumbrit de resemnare. E o pasiune şoptită în secretele unui personaj, asumată răspicat în aventurile altuia, şi vine la pachet cu un optimism rupt parcă din serialele cu fundal New-York-ez. M-a sedus de la draftul 1. Se vor regăsi în serial şi realiştii, şi optimiştii, şi cei care se consumă în scuze şi regrete – şi mai ales, cei care nu. Şi sper să se lase cu toţii seduşi.”

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati