Un nou tip de marcaj rutier în București. Ce pedepse pot primi șoferii

Șoferii din București vor întâlni, în maximum două luni, un nou tip de marcaj rutier pe marile bulevarde din Capitală. Astfel, în intersecții, primii trei metri după semafor vor fi rezervați exclusiv bicicliștilor și trotinetiștilor.

Noul marcaj rutier va avea o lungime de 3 metri și va fi aplicat pe spațiul ocupat acum de prima mașină care așteaptă la semafor. Șoferii nu vor avea voie să oprească pe acest spațiu, el fiind destinat exclusiv bicicliștilor. Ei se vor putea strecura printre mașini, se vor opri aici și vor pleca primii de la semafor, scrie Digi24.

Marcajul va fi aplicat pe asfalt cu o vopsea specială și va avea avea ca semn distinct o bicicletă.

Potrivit Codului Rutier, cei care vor opri pe marcajul destinat bicicliștilor și celor cu trotinetă vor putea fi amendați cu 725 de lei și le va fi suspendat permisul pentru 30 de zile.

Inițiatorul acestei măsuri spune că proiectul său va aduce beneficii Capitalei.

”Încurajarea mobilității și deplasării alternative în București, încurajarea oamenilor să folosească mai mult bicicleta în deplasările din oraș. Foarte multă lume se teme în momentul de față să circule pe marile bulevarde”, a declarat Nicorel Nicorescu, consilier CGMB și inițiator.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati