Un nou tip de marcaj rutier în Capitală. Ce vor fi obligați șoferii să facă

Un nou marcaj rutier va fi introdus în România, în Capitală. Noul semn îi va obliga pe șoferi să oprească cu trei metri înainte de semafor. În acest fel, bicicliștii vor sta la stop înaintea mașinilor, într-un pătrat special.

Marcajul, numit și „Bike Box”, a fost aprobat deja de Comisia Tehnică Rutieră de la Primăria Capitalei și va apărea doar pe bulevardele mari.

Totul vine în urma accidentelor în care au fost implicați bicicliștii sau cei care merg cu trotineta, care susțin că „plecarea de la semafor odată cu mașinile este periculoasă”, potrivit Știrilor Pro TV.

 

Decia Primăriei Capitalei vine pentru a încuraja mersul pe bicicletă și reducerea traficului de zi cu zi.

Cum arată noul marcaj din București

Inițiatorii proiectului s-au inspirat de la Viena, acolo unde marcajele, numite „Bike Box”, reprezintă un dreptunghi în care este desenată o bicicletă, în mijloc.

În acest fel, bicicliștii vor putea trece printre mașini, vor putea opri în spațiile destinate lor, chiar în fruntea coloanei, așa că vor pleca primii, iar șoferii vor fi obligați să-i aștepte.

Șoferii care încalcă marcajul, riscă să fie sancționați de Poliție.

Potrivit Codului Rutier, cei care încalcă marcajul de stop la semafor riscă o amendă de până la 725 de lei și suspendarea permisului pentru 30 de zile. 

Noile marcaje vor apărea în decurs de o lună sau două, când se va termina și licitația pentru aplicarea lor pe asfalt.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati