Un nou traseu pietonal în Centrul Bucureștiului. Parcul și așezămintele I.C. Brătianu, redeschide pentru public

Centrul Bucureștiului are un nou traseu pietonal. Parcul și așezămintele I.C. Brătianu au fost redeschise pentru public după multă vreme, potrivit stirileprotv.ro.

De vineri, trecătorii pot să traverseze o zonă centrală a Capitalei, chiar prin Casa Brătianu, unde până în 2012 a fost un sediul al Bibliotecii Naționale a României.

Clădirea este una dintre cele mai cunoscute construcții neoromânești, însă a fost părăsită în ultimul deceniu.

Aflat în inima Capitalei, micul parc I.C. Brătianu face legătura între două zone importante ale Bucureștiului: Piața Amzei și Bulevardul Dacia.

Traseul pietonal începe din Piața Amzei, iar cei care vor să viziteze locul trebuie să treacă întâi chiar prin interiorul casei I.C. Brătianu. Până în 2012 această clădire a fost un sediu al Bibliotecii Naționale a României și pe aici acum se ajunge în Parcul I.C. Brătianu cu ieșire spre Bulevardul Dacia.

Este casa în care a locuit I.C. Brătianu în ultima parte a vieții și a lăsat acest așezământ, prin testament, Bibliotecii Naționale a României. După ce sediul a fost mutat, casa a fost închisă timp de aproape un deceniu. Traseul continuă și prin interiorul casei, marcat cu săgeți galbene.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati