Un ONG îi solicită lui Nicușor Dan să verifice cum sunt cheltuite fondurile Companiei de Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) îi solicită primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, anchetarea și sancționarea persoanelor care se fac vinovate de sfidarea cetățenilor și cheltuirea iresponsabilă a fondurilor Companiei Municipale Întreținerea Arborilor și Spațiului Verde București (CMIASVB S.A.).

FACIAS, scrisoare deschisă către Nicușor Dan

FACIAS scrie că, potrivit unor informații apărute în spațiul public, tehnicianul IT al CMIASVB a fost văzut folosind maşina directorului general în timp ce se deplasa, în interes personal, la un alt loc de muncă, el fiind angajat simultan la două companii de stat administrate de Primăria Municipiului Bucureşti.

Compania a înregistrat pierderi de 3,1 milioane de lei, de trei ori față de tot anul 2020

”Mai mult, în cadrul CMIASVB există persoane cu încadrări salariale suspecte în condițiile în care aceste persoane nu au nici studii superioare și nici calificările necesare care să justifice nivelul salarial. De altfel, în spațiul public au mai apărut informații potrivit cărora personalul TESA al aceleiași companii are salarii anuale de 547.000 de euro iar membrii CA câștigă în total, pe an, 133.000 de euro, asta în timp ce, în 2021, numai în 6 luni, compania a înregistrat pierderi de 3,1 milioane de lei, de trei ori față de tot anul 2020.”, explică sursa citată.

Cetățenii trebuie să știe cum sunt cheltuiți banii municipalității

Astfel, FACIAS solicită edilului Capitalei declanșarea unei anchete la nivelul CMIASVB care să clarifice chestiunile semnalate și luarea măsurilor care se impun pentru tragerea la răspundere a celor responsabili.

”Pentru ca opinia publică să fie corect informată iar cetățenii să știe cum sunt cheltuiți banii municipalității, vă solicităm declanșarea unei anchete la nivelul CMIASVB care clarifice chestiunile semnalate și luarea măsurilor care se impun pentru tragerea la răspundere a celor responsabili. Domnule primar, așteptăm cu interes răspunsul dumneavoastră, pentru a-l comunica opiniei publice.”, susțin reprezentanții FACIAS.

FACIAS, prin activitatea sa, apără drepturile cetățenilor și urmărește asigurarea transparenței în funcționarea instituțiilor statului, ca principiu al democrației și statului de drept.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati