Un ONG va monta gratuit un sistem fotovoltaic pe un bloc din București. Unde se pot înscrie asociațiile de proprietari

Un ONG va monta gratuit un sistem fotovoltaic pe un bloc din București, într-un proiect-pilot. Asociațiile de proprietari sunt invitate să-și exprime interesul.

Global Shapers Bucharest Hub va monta, gratuit, un kit pe panouri fotovoltaice pe un bloc din București, după ce a câștigat un grant de 9.000 de euro. Scopul este ca programul-pilot să fie extins la 10.000 de blocuri, la nivel national, prin atragerea de sponsorizări și fonduri publice.

“Proiectul Între Vecini își propune montarea unui kit de panouri fotovoltaice pe un bloc din București și crearea unei micro-comunități în jurul sustenabilității. Astfel, locatarii asociației de proprietari selectată își vor lua angajamentului organizării unei serii de activități pe teme de sustenabilitate și climă, alături de echipa Global Shapers Bucharest Hub”, se arată într-un comunicat de presă, scrie economica.net.

Până duminică, 5 septembrie, cei interesați pot aplica la acest proiect, completând formularul de aici:  https://forms.gle/ynbwBn4HL2uwjuc56

Proiectul #ÎntreVecini a fost selectat înainte de pandemie ca fiind unul dintre cele 5 câștigătoare ale finanțărilor acordate la nivel global de Climate Reality în cadrul competiției Climate & Environment Grant Challenge.

“Dincolo de revitalizarea comunităților urbane și aducerea împreună a acestora cu ajutorul energiei verzi, proiectul are ca scop încurajarea dialogului între diverși actori cheie care pot conlucra pentru crearea de obiceiuri și inițiative sustenabile în cât mai multe orașe din țară”, mai arată comunicatul.

În viitorul apropiat se dorește continuarea proiectului prin atragerea de sponsorizări și fonduri publice astfel încât, în câțiva ani, România să ajungă la 10.000 de blocuri, pornind de la 2-3 blocuri anul acesta și crescând gradual.

“Schimbările climatice reprezintă cea mai mare amenințare la adresa umanității, dar dincolo de riscuri, generează și oportunități. Trecutul comunist al României a omorât ușor ușor spiritul de comunitate la oraș, social media a amplificat această problemă, iar pandemia a izolat cea mai mare parte dintre oameni. Prin proiectul Între Vecini ne propunem să ajutăm la rezolvarea mai multor probleme. Vom genera local energie curată, vom încerca să punem verdeață pe bloc și să reducem efectul de insulă de căldură, vom cultiva plante și legume poate. Vom începe un dialog despre sustenabilitate, la bloc, aducând oamenii împreună. În condiții de siguranță, desigur. Proiectul este deschis, deci îi așteptăm pe cei care vor să dea o mână de ajutor pe grupul de Facebook: Între Vecini’’ a declarat Mihai Toader-Pasti, fondator proiect Între Vecini, în cadrul Global Shapers Bucharest Hub.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati