Un palat a fost transformat în hotel în centrul Capitalei – FOTO

Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management inaugurează hotelul Marmorosch Bucharest, Autograph Collection, după o investiție de 42 de milioane euro în Centrul Vechi al Capitalei.

Fosta bancă se deschide ca un hotel cu 217 camere, care se alătură portofoliului de hoteluri din București al Apex Alliance Hotel Management.

Hotelul din Centrul Vechi al Capitalei este primul care intră sub brandul Autograph Collection Hotels în România. Clădirea este monument istoric, iar lucrările de restaurare au fost realizate cu ajutorul meșterilor locali, care au readus la viață designul interbelic din La Belle Époque. Investiția în hotel a fost de 42 de milioane de euro, iar o parte din finanțare a fost asigurată de BCR.

„Este un hotel unic, situat într-un fost palat al Marmorosch-Blank Bank, cu o istorie specială de peste 100 de ani. Restaurarea minuțioasă onorează trecutul de poveste al clădirii și am lucrat pentru a revitaliza bogatul patrimoniu arhitectural Art Deco și Art Nouveau. Acest hotel se adresează atât segmentului corporativ, cât și celor caută relaxarea, oaspeților care caută experiențe noi în oraș”, spune Gerhard Erasmus, CEO al Apex Alliance Hotel Management, scrie economica.net.

Lucrările pentru consolidarea și restaurarea palatului Marmorosch-Blank, decorat în stil neoromânesc, au durat trei ani și au fost conduse de către biroul de arhitectură Cumulus. Patrimoniul arhitectural Art Deco și Art Nouveau include lucrări arhitecturale și de artă, picturi murale restaurate, mobilier specific pentru activitatea băncii și multe alte referințe bancare care se regăsesc la orice pas în Marmorosch Bucharest, Autograph Collection.

“Clădirea Marmorosch Blank este în sine construită pe un experiment stilistic timpuriu de o incontestabilă valoare. Întregul proces de proiectare, coordonare și execuție al proiectului a însemnat pentru noi la Cumulus un privilegiu de a putea contribui la conversia în hotel a unei clădiri bancare, redată astfel publicului prin funcțiunea sa deschisă”, spune arhitectul Adrian Soare, autor principal al proiectului și Senior Managing Partner Cumulus Architecture.

Apex Alliance Hotel management operează cinci hoteluri în București, cu o capacitate totală de peste 1.000 de camere. Din portofoliul companiei fac parte Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport, Courtyard Bucharest Floreasca, Moxy Bucharest Old Town și The Marmorosch Bucharest. Grupul a investit circa 120 de milioane euro până în prezent în proprietățile hoteliere din România.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati