Un pensionar de 90 de ani din București și-a donat economiile pentru dotarea Maternității din Sibiu

0
1033

Un pensionar din Capitală, originar din Comuna Ludoș, județul Sibiu, în vârstă de 90 de ani, a donat 100.000 de lei, pentru a-i ajuta pe medicii din judeţul său natal să trateze și să salveze nou-născuții cu probleme medicale.

Astfel, din donația de 100.000 de lei pe care Ioan Muțiu a făcut-o pentru programul de combatere a mortalității infantile, Organizația Salvați Copiii România dotează Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu cu un sistem ICU Monitor tip NicOne V32, cu 8 canale, necesar pentru monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților. Valoarea totală a echipamentului este de 128.342 de lei.

Echipamentul medical oferă medicilor capacitatea de a realiza evaluări mult mai precise, cuantificabile neurologic și o mai bună urmărire a progresului micilor pacienți, ceea ce poate face diferența, mai ales în cazul celor născuți înainte de termen.

„Gestul de empatie al domnului Muțiu nu poate fi decât contagios”

Gestul de solidaritate al pensionarului capătă o și mai mare însemnătate cu cât vine într-o perioadă dificilă pentru sistemul medical din România, determinată de pandemia de COVID-19.

„Într-un context social complicat, în care presiunea asupra sistemului medical este uriașă, gestul de empatie fără precedent al acestui binefăcător, domnul Muțiu, nu poate fi decât contagios. Îi suntem recunoscători, este o lecție de bine care ne arată, o dată în plus, că solidaritatea este cel mai bun capital!”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

În 2021, la Maternitatea sibiană au venit pe lume 2.185 de nou-născuți, dintre care peste 400 prematuri. În 2020, s-au înregistrat peste 3.000 de nașteri, dintre care peste 300 premature, iar 334 de copii au fost îngrijiți în secția de Terapie Intensivă neonatală.

„Aparatul permite monitorizarea activității cerebrale a nou-născuților la termen și prematuri, ajutând în principal la diagnosticarea convulsiilor neonatale, dar și la identificarea leziunilor cerebrale asociate diferiritelor complicații ale afecțiunilor perinatale, stabilirea gradului de maturitate cerebrală, identificarea impactului unor terapii asupra funcționalității creierului și monitorizarea terapiei anticonvulsivante”, a precizat dr. Livia Ognean, șeful Secției de Neonatologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.