Un plic București-Mangalia a făcut șase luni cu Poşta. Coletul a ajuns inițial în Mongolia

Un plic ce conținea o carte a făcut șase luni de la București la Mangalia, deoarece poșta l-a trimis mai întâi în Mongolia, adică la mii de kilometri distanță față de destinatar.

Deși distanța dintre București și Mangalia este de doar 260 de kilometri și se poate parcurge în câteva ore, poșta a reușit performanța de a duce un colet din Capitală la malul mării în șase luni.

Explicația acestui termen foarte lung este inscripționată chiar pe plic: coletul a ajuns, mai întâi, în Mongolia, adică la peste 5.700 de kilometri depărate de destinatar.

Coletul conținea volumul „Discurs despre economia politică” a lui Jean-Jacques Rousseau, în traducerea Veronicăi Lazăr. Chiar ea este cea care a trimis prin poștă cartea către o persoană din Mangalia, potrivit Adevarul.

„Un volumaș din Rousseau, trimis de la București în iulie, ajuns de sfântul Crăciun. Trimis la Mangalia, interceptat în Mongolia. Așa se întâmplă în istoria ideilor. Ajung missent pe cine știe unde, și apoi ne mirăm”, spune Veronica Lazăr pe contul său de Facebook.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati