Un polițist din București ar fi promis favoruri unei persoane cercetate penal. Bărbatul a fost dus la audieri

1
667
Scandal uriaș între Poliție și un șofer drogat.
Scandal uriaș între Poliție și un șofer drogat.

Un poliţist din Bucureşti ar fi promis unei persoane cercetate într-un dosar penal că va interveni pentru soluţionarea favorabilă. El a fost ridicat, joi, în urma percheziţiilor coordonate de DIICOT și dus la audieri.

”La data de 23 noiembrie 2023, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti a acordat sprijin, în vederea punerii în aplicare a unor mandate de percheziţie domiciliară, în baza ordonanţei de delegare, emisă de DIICOT-Structura Centrala, în cadrul unei ample operaţiuni. În urma efectuării unor percheziţii domiciliare, au fost identificate şi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. mai multe persoane, printre care un lucrător din cadrul Brigăzii Rutiere şi un alt bărbat, care a avut calitatea de poliţist”, au transmis, joi, oficialii Poliţiei Capitalei.

Surse judiciare au precizat că bărbatul care are şi în prezent calitatea de poliţist ar fi promis unei persoane – şofer al unui interlop vizat în dosare ale DIICOT – că va interveni pentru soluţionarea favorabilă a propriului dosar.

”În conformitate cu prevederile legale, cel în cauză urmează a fi suspendat din funcţie, la punerea în mişcare a acţiunii penale, iar în funcţie de evoluţia anchetei, vor fi dispuse şi alte măsuri prevăzute de lege. Indiferent de calitatea persoanei care încalcă prevederile legale, se vor lua toate măsurile prevăzute de lege”, au mai transmis oficialii Poliţiai Capitalei.

Aproape 200 de percheziţii au avut loc, joi dimineaţă, fiind vizate grupuri de criminalitate organizată care operează atât pe teritoriul naţional, cât şi în context transfrontalier, implicate în exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranţi şi trafic de droguri. 210 persoane urmau să fie duse la audieri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.