Un proprietar de teren a accepat să curețe zona doar după amenzile repetate ale Poliției Locale Sector 2

Un teren în suprafață de peste 23.000 mp din zona Pipera a fost salubrizat de către deținătorul acestuia, în urma amenzilor contravenționale aplicate de Poliția Locală Sector 2 prin Serviciul Protecția Mediului.

Terenul, situat în Șoseaua Pipera nr. 55, ajunsese o adevărată groapă de gunoi, ”fiind zona preferată a celor care aruncau deșeuri și materiale provenite din construcții”, arată Poliția Locală pe pagina de Facebook.

Ultima amendă a fost în valoare de 50.000 lei

”Poliția Locală Sector 2, prin Serviciul Protecția Mediului a urmat toți pașii prevăzuți de legislația în vigoare pentru respectarea măsurilor de curățenie și a aplicat mai multe sancțiuni contravenționale. Ultima amendă a fost în valoare de 50.000 lei în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/ 2005 privind protecția mediului. Societatea comercială care deține terenul a contestat această sancțiune în instanță, dar Judecătoria Sectorului 2 a dat câștig de cauză Poliției Locale Sector 2.”, mai spune sursa citată.

În paralel cu sancțiunile contravenționale Poliția Locală Sector 2, prin Serviciul Protecția Mediului a demarat procedura pentru intervenția autorității publice locale de salubrizare și igienizare a incintelor deținute, conform O.G. nr. 21/2002, actualizată, privind gospodărirea localităților urbane și rurale.

Primăria Sectorului 2 a obținut ordonanță președințială în baza căreia urma să intervină pentru curățarea terenului

În calitate de autoritate publică locală, Primăria Sectorului 2 a solicitat și obținut ordonanță președințială în baza căreia urma să intervină pentru curățarea și igienizarea terenului, urmând să recupereze cheltuielile de la proprietar, a precizat instutuția.

Cu toate acestea, nu a mai fost necesară punerea în aplicare a ordonanței președințială deoarece amenzile și-au spus cuvântul și proprietarul a demarat, pe cont propriu, lucrările de salubrizare și împrejmuire a terenului pe care îl deține.

Poliția Locală a Sectorului 2 anunță că prin Serviciul Protecția Mediului continuă acțiunea de identificare și sancționare a deținătorilor de terenuri care nu își întrețin proprietățile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati