Un român în stare gravă a fost salvat și transportat din Bulgaria în București cu elicopterul SMURD

Un român aflat în stare gravă în Bulgaria a fost transportat, joi, cu un elicopter SMURD la un spital din Bucureşti. Bărbatul a suferit intoxicaţie cu etilenghicol, insuficienţă respiratorie şi insuficienţă renală.

Inspectoratul General de Aviaţie al MAI anunţă, joi, o misiune externă în Bulgaria.

”Având în vedere solicitarea Ambasadei României în Bulgaria, transmisă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I. a desfăsurat o misiune de transfer a unui pacient român, pe ruta Yambol (Bulgaria) Bucureşti. Bărbatul se afla în stare gravă, fiind diagnosticat cu intoxicaţie cu etilenghicol, insuficienţă respiratorie şi insuficienţă renală, fiind necesar transferul acestuia în România”, a transmis IGAv.

Echipajul elicopterului a preluat pacientul din localitatea Yambol, Bulgaria, şi l-a transferat de urgenţă la Bucureşti, unde a fost preluat de o unitate de terapie intensivă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov şi transportat la Spitalul Clinic de Urgenţa Floreasca, unde a fost predat pentru continuarea investigaţiilor medicale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati