Un sistem tip Big Brother va monitoriza în timp real rețelele sociale, site-urile de știri și influencerii din România

0
217
Pixabay

Ministerul de Externe a cumpărat un sistem de genul Big Brother, bazat pe Inteligența Artificială, care va monitoriza în timp real rețelele sociale, site-uri de știri și influenceri din România, pentru a detecta și combate dezinformarea și propaganda, notează stirileprotv.ro.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a atribuit firmei MWare Solutions, în urma unei licitații, un contract de 3,19 milioane de lei, fără TVA, pentru livrarea unui sistem IT bazat pe Inteligență Artificială (IA), care va monitoriza în timp real conținutul online de pe platformele de social media, site-uri de știri, blog-uri, dar și conturile celor mai influenți influenceri – jurnaliști, celebrități și demnitari.

Scopul inițiativei este detectarea, analizarea și combaterea dezinformării și a propagandei, potrivit Profit.

Sistemul de gen Big Brother va deveni operațional peste două luni de la data atribuirii contractului, respectiv 17 decembrie 2023.

„Obiectul contractului îl constituie achiziția de servicii IT pentru dezvoltarea unui instrument informatic sub forma unei platforme integrate, bazată pe algoritmi avansați de inteligență artificială pentru analizarea și verificarea conținutului online, ce va putea determina originea acestuia, în vederea detectării, analizării, identificării și combaterii dezinformării din mediul online, contribuind la luarea unor decizii clare pentru contracararea propagandei și dezinformării în mediul online, în domeniile de responsabilitate ale Ministerului Afacerilor Externe”, scrie în caietul de sarcini.

Conform cerințelor, sistemul trebuie să colecteze inclusiv interacțiunile conținutului monitorizat, respectiv like-urile, comentariile, distribuirile etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.