Un spectacol de Crăciun va fi pus în scenă de persoanele cu dizabilităţi din Sectorul 6

Persoanele cu dizabilităţi din cadrul Centrului de Consiliere Psihosocială Persoane cu Dizabilităţi, aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, invită publicul marți, de la ora 10.00, la o serbare de Crăciun.

Un amplu program artistic a fost pregătit în ultimele luni, cu ajutorul echipei centrului şi a unor oameni dornici să pună zâmbetul pe feţele adulţilor care duc zilnic lupta cu dizabilităţile.

Dezvoltarea unor programe artistice sunt extrem de benefice pentru sănătatea fizică şi emoţională a beneficiarilor noştri. Mai mult de atât, astfel de acţiuni contribuie la menţinerea unei vieţi active, un obiectiv esenţial în proiectele destinate persoanelor vulnerabile din comunitatea noastră, a declarat Gabriel Mutu, primarul sectorului 6.

Spectacolul va începe cu piesa de teatru „Ţara lui Gufi”, o poveste despre oameni care trec de la întuneric la lumină cu ajutorul celor dragi. La această piesă, persoanele cu dizabilităţi din sector au repetat în ultimele trei luni sub îndrumarea actorului voluntar, Eduard Buhăescu, căruia îi mulţumim pentru implicare.

Urmează un moment de muzicoterapie, coordonat de formatorul Jean-Baptiste, în care beneficiarii centrului se vor aduna în cerc şi vor lovi ritmic diferite instrumente de percuţie.

Participanţii vor da viaţă instrumentelor muzicale pe notele unor melodii specifice, alese pentru rolul lor terapeutic. La final, toţi se vor bucura de un moment de mişcare, sub indicaţiile coordonatorului Adrian Perian. În paşi de dans, beneficiarii DGASPC Sector 6 îl vor aştepta pe Moş Crăciun şi cadourile surprize.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati