Un spital din București nu mai are locuri pentru pacienții non-COVID

Primul spital din Capitală care nu mai are în acest moment locuri pentru internarea pacienților non-COVID este Spitalul Colțea. Medicii atrag atenția că atunci când sunt de gardă telefonează la Serviciul de Ambulanță să anunțe că nu mai sunt locurii pentru internarea pacienților non-COVID.

Medicii din spital atrag atenția că unitatea medicală nu mai are locuri pentru internarea bolnavilor non-COVID din cauză că foarte multe paturi de spital sunt alocate pentru pacienții COVID, dar stau goale: „Pe bolnavii cu suferință cardiacă, respiratorie, hepatică etc nu îi interesează care este motivul pentru care nu sunt locuri. Îi interesează exclusiv că se simt rău si nu pot fi internați”, arată medicii de la Spitalul Colțea, notează Hotnews.ro.

De cealaltă parte, managerul spitalului, Paul Iordache, afirmă că unitatea medicală este în acest moment în curs de reorganizare după valul 5 și problema ar urma să se rezolve.

„Sunt aproape 14 zile de la ridicarea Starii de alerta. In Spitalul Clinic Coltea 52 de locuri in Sectia de Medicina Interna si Cardiologie si 8 locuri in ATI sunt dedicate in continuare zonei rosii. In aceste zone sunt internati: Zero bolnavi ATI-COVID de aproape 2 saptamani (spatiul neutilizat); 1-3 pacienti in Sectia de Medicina Interna, adica paturile destinate COVID”, mai spun medicii de la Spitalul Colțea, într-o scrisoare transmisă presei.

Ei spun să speră „intr-o cat de rapida decizie a conducerii spitalului in favoarea nevoilor de ingrijire ale populatiei si impotriva pierderilor financiare foarte mari legate de blocarea unei cincimi din paturile spitalului (aproximativ 58 paturi neutilizate)”.

„În mod sigur solicitarea inspectorilor Direcției de Sănătate Publică de revenire la zona verde ar avea un raspuns rapid, dat fiind ca este in vigoare si cu valabilitate pana la 31.12.2022 actul care asigura organizarea si structura spitalului, respectiv Autorizatia Sanitara de Functionare din 2020″, mai spun medicii.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati