Un strop de magie pentru Crăciunul seniorilor singuri. Vârstnicii au fost invitați la restaurant de Fundaţia Regală Margareta și au ascultat colinde

0
335

Pentru 60 de vârstnici care trăiesc singuri, Crăciunul a venit mai repede. Seniorii, asistaţi de Fundaţia Regală Margareta, au fost invitaţi la restaurant unde, timp de câteva ore, au socializat, la masa de Crăciun pe care mulţi dintre ei nu şi-o permit. Vârstnicii au ascultat cu emoţie colindele tinerilor bursieri ai fundaţiei, au primit cadouri şi chiar au dansat, uitând de singurătate, potrivit Știrile TVR. 

Pentru a uita de problemele medicale, de sărăcie şi de singuratăte, vârstnicii asistaţi de Fundaţia Regală Margareta au fost invitaţi la restaurant.

Unii dintre ei au ieşit pentru prima oară în viaţă să ia masa în oraş.

Tinerii talentaţi, bursieri ai fundaţiei, au cântat pentru ei.

Pentru câteva ore, seniorii au uitat de probleme, şi-au făcut prieteni şi s-au distrat.

Seniori din Iaşi, Brăila, Reghin şi Gherla, asistaţi de Fundaţia Regală Margareta, au petrecut şi ei Crăciunul mai devreme, la restaurant.

Un milion dintre vârstnicii României locuiesc singuri, iar 700.000 au pensii mai mici de 1000 lei.

Cei aflați în situații dificile sau care suferă din cauza izolării pot apela Telefonul Vârstnicului – 0800 460 001 – singura linie telefonică națională, gratuită, destinată seniorilor care au nevoie de informare, consiliere socială și alinare a singurătății.

La aceeaşi linie telefonică se poate semnala un abuz sau o situație dificilă a unui bătrân.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.