Un tânăr care desena cu graffitti un perete, amendat de polițiștii locali din Sectorul 2

Un tânăr care desena pe peretele unei clădiri din Str. Barbu Văcărescu nr. 139 a fost surprins de către polițiștii locali ai Sectorului 2.

Polițiștii l-au amendat contravențional pe tânăr, conform Legii nr. 61/1991 rep. pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Art. 13 din Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 (republicata 2011), prevede  la pct. 14 că ”scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum şi dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunțurilor şi afișelor legal expuse în locuri anume destinate;” este contravenție și se sancționează conform legislației în vigoare.

„Pentru pasionații de graffitti, fie utilizatori, fie simpli privitori, această formă de exprimare este o artă, dar atâta timp cât nu există un acord din partea proprietarilor, acest gest este, în esență, vandalizare”, transmite Poliția Locală Sector 2.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati