Un tânăr din București s-a apucat să curețe de unul singur zonele murdare din Capitală: „Un oraș curat depinde doar de noi” – VIDEO

Un tânăr din București a inițiat o campanie de curățenie în Capitală și igienizează periodic anumite zone, fie singur, fie ajutat de alți oameni pe care reușește să-i mobilizeze.

În descrierea proiectului pe care l-a lansat, ”Oraș Curat”, tânărul precizează ce urmărește:

„Oraș Curat este un proiect prin ne dorim să „reparăm” vandalismul din București. Un oraș curat depinde doar de noi. Nu putem controla nesimțirea oamenilor, dar putem controla implicarea noastră. Și e momentul să nu mai lăsăm totul în grija statului, a autorităților, a primăriei.

Hai să contribuim cu fapte la orașul pe care ni-l dorim.

Vrei să te implici? Urmărește postările noastre ca să ai un exemplu de lucruri pe care le poți face la tine în oraș și apucă-te de treabă. Apoi trimite-ne un mesaj cu poze, video. E momentul să inspirăm oamenii!”

Cele mai recente acțiuni de curățenie pe care le-a făcut au avut în vedere infokioskurile din București:

„Bucureștiul e plin de astfel de puncte de informare. Toate sunt abandonate, nu mai funcționează și au ajuns să arate execrabil. Așa că avem o provocare pentru Primăria Municipiului Bucureşti: dacă noi le curățăm pe toate, voi le repuneți în funcțiune?” a scris tânărul pe Facebook.

Vineri, 17 iunie acesta a postat filmarea din timpul curățării unui astfel de infokiosk despre care a precizat că a durat 4 ore:

„Nu exagerăm când spunem că e o operă de artă! A fost incredibil de multă muncă, a fost nevoie de multă răbdare, dar rezultatul e unul care ne mulțumește!

Provocarea pentru Primăria Municipiului Bucureşti rămâne valabilă! Noi curățăm infokiosk-urile, iar autoritățile le repun în funcțiune. Cel puțin, asta ne dorim. Încă așteptăm un răspuns din partea primăriei.”, notează Ziare.com.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati