Un urmărit naţional, prins de un poliţist din București aflat în timpul liber

Un poliţist din cadrul Poliţiei Capitalei, aflat în timpul liber, a prins şi imobilizat un bărbat, în vârstă de 44 de ani, care figura urmărit naţional, transmite Agerpres.

„Duminică, în jurul orei 12,30, poliţişti din cadrul Secţiei 13 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, într-o zonă din Sectorul 3, au observat în trafic un autoturism, condus de către un bărbat, al cărui comportament afişat le-a atras atenţia. Astfel, s-a procedat la urmărirea şi oprirea acestuia, folosindu-se semnalele acustice şi luminoase, context în care şoferul a oprit, apoi a abandonat autoturismul şi a fugit”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Ulterior, un poliţist din cadrul Poliţiei Capitalei – Serviciul Investigaţii Criminale, aflat în timpul liber, l-a urmărit pe bărbat, reuşind prinderea şi imobilizarea acestuia într-un parc din proximitate.

„În urma legitimării şi verificării persoanei în cauză, efectuate de către poliţiştii veniţi în sprijin, s-a stabilit că persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 44 de ani, nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule”, arată sursa citată.

De asemenea, s-a mai stabilit că acesta era urmărit naţional, întrucât la data de 18 martie 2021 Judecătoria Olteniţa a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la pedeapsa închisorii de 3 ani şi 6 luni.

Cel în cauză a fost încarcerat într-un penitenciar.

Totodată, sunt efectuate cercetări de către poliţiştii Secţiei 13 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati