Un val de aer tropical aduce temperaturi de peste 20 de grade în România. Cum va fi vremea in Bucuresti

Chiar dacă azi e un frig pătrunzător, iar în multe zone din țară a început deja să ningă, începând de mâine se încălzește treptat, grație unui val de aer tropical care va pătrunde în țară noastră și va aduce temperaturi de peste 20 de grade.

Așadar, începând de vineri, temperaturile încep să crească datorită aerului tropical care va ajunge în Europa de Est, conform specialiștilor Severe Weather Europe, inclusiv în România, după cum au confirmat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie pentru Ziare.com.

„Valul tropical vine cu temperaturi de 20 de grade. Se va încălzi ușor de la o zi la altă. Această încălzire va fi resimțită chiar de vineri în multe zone din țară, prin vest, prin nord-vest, prin centrul, prin sud-est, mai exact acolo unde va fi asociată și cu perioade însorite.

Apoi, masă de aer cald se va extinde și se va resimți în toate regiunile țării, cel mai mult duminică în regiunile vestice, unde temperaturile maxime vor atinge valori în jurul a 20 de grade, iar – conform materialelor pe care le avem la această ora – luni astfel de valori și chiar ușor mai ridicate se vor înregistra în partea de sud și sud-est”, ne-au declarat reprezentanții ANM.

Și noaptea vor crește temperaturile, după ce astăzi și mâine vor scădea sub 0 grade în mai multe regiuni.

„În aceeași măsură și temperaturile minime vor marca o creștere ușoară. Pentru că ne așteptăm că în această noapte, dar mai ales mâine noapte, să avem multe valori ce vor coborî ușor sub 0 grade sau chiar mai mult de atât în depresiunile din estul Transilvaniei”, ne-a precizat meteorologul de serviciu.

Și vremea bună va ține cel puțîn până la mijlocul săptămânii viitoare, pentru că până atunci sigur ne vom regăși sub influență acestei mase de aer cald.

Cum va fi vremea în Capitală

Și pentru București veștile sunt bune, pentru începutul săptămânii viitoare anunțându-se temperaturi de până la 20 de grade și chiar ușor peste.

„În Capitală, la fel. Urmează o încălzire treptată, de la o zi la altă. Ne așteptăm că mâine să înregistrăm o maximă de 9-10 grade, în condițiile în care și soarele ne va ajută puțîn. Apoi, sâmbătă ajungem la un normal al perioadei, undeva la 13-14 grade la amiază, iar de duminică 17-18. Luni, am putea avea valori de 20, poate ușor peste 20 de grade”, a punctat specialistul.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati