Un viceprimar al Capitalei critică taxa pentru locurile de parcare din Sectorul 4: Decizia este ilegală

Stelian Bujduveanu, viceprimar al Capitalei, este de părere că hotărârile Consiliului Local Sector 4 privind introducerea de tarife pe oră pentru locurile de parcare de pe unele bulevarde sunt nelegale.

„Atrag atenţia că Primăria Sector 4 nu poate administra în regim de plată cu ora parcările de pe marile bulevarde, întrucât decizia intră în contradicţie cu prevederile Strategiei de parcare pe teritoriul Municipiului Bucureşti. Sectoarele administrează numai parcaje de reşedinţă, exploatarea lor făcându-se prin închiriere către persoanele fizice îndreptăţite, pe bază de contract cu durata de valabilitate de 1 an şi cu posibilitatea reînnoirii. Chiar şi pentru parcajele de reşedinţă administrate de sectoare, tarifele diferenţiate sunt stabilite doar de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti”, a scris viceprimarul PNL pe Facebook.

”Este o încălcare a normelor în vigoare”

Potrivit acestuia, faptul că Primăria Sector 4 a stabilit tarife de închiriere cu ora este o încălcare a normelor în vigoare. El invocă art. 17 (2) din Anexa nr. 3 din Strategia de parcare pe teritoriul Municipiului Bucureşti, conform căruia tarifele de închiriere cu ora sunt specifice parcajelor publice de utilitate generală, care se află în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

„În plus, Comisia Tehnică de Circulaţie a Municipiului Bucureşti (autoritatea care încadrează parcajele pe categorii) nu a avizat niciodată parcaje de reşedinţă pe arterele principale din Sectorul 4”, menţionează el.

Primăria Sectorului 4 a anunţat joi că peste 2.500 de locuri de parcare publică de pe bulevardele din Sectorul 4, administrate de Primăria Sectorului 4 prin Direcţia de Mobilitate Urbană, vor intra în regim de tarifare, începând din data de 23 august.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati