Un weekend destins în aer liber cu „Teatrul Stela Popescu”

Trei spectacole diverse vor fi prezentate publicului în miez de vară de actorii Teatrului Stela Popescu la Teatrul de vară Herăstrău şi în Amfiteatrul în aer liber din Palatul Naţional al Copiilor.

Vineri, 23 iulie, de la ora 20.30, la Teatrul de Vară Herăstrău al Teatrului de Revistă Constantin Tănase, va putea fi văzut spectacolul „Femeia, eterna poveste”, o poveste interbelică în regia lui Attila Vizauer, pe un scenariu de Ema Stere, scenografia Anca Albani, coregrafia Ioana Macarie.

În distribuţie se găsesc actorii Ana Maria Ivan, Cristian Neacşu, Sorin Aurel Sandu, Viorel Păunescu, solişti vocali Crina Matei şi Daniel Filipescu, instrumentişti Gabriel Stănescu – vioară, Ionuţ Preda – acordeon, Alexandru Burcă/Raul Kusak – pian, Raul Kusak aranjament muzical. Dansează Silvia Mauriţiu, Cristina Marin Neagu, Denisa Ispir, Alexandra Dogaru, Andrei Dogaru, Cosmin Vasile.

Acţiunea se petrece pe terasa localului bucureştean „Leul şi cârnatul”, într-o seară de vară, prin 1937 sau 1938. Protagoniştii sunt Maria, proaspăt angajată la bucătărie şi chelnerul Pavel. Povestea alternează cu momente muzicale celebre ale vremii, pe care le veţi recunoaşte cu siguranţă. O seară de desfătări muzicale şi dueluri spirituale se transformă încet în seara plină de suspansul dezlegării unei intrigi poliţiste, spre a sfârşi într-o farsă ce lasă totuşi o umbră de îndoială. La final, spectatorul va rămâne cu curiozitatea de a răsfoi istoriile Bucureştiului, de a regăsi imaginile sale în nuanţe de sepia şi oamenii săi cu poveştile lor pasionale.

https://www.youtube.com/watch?v=Y0dI68ai8bg

Spectacolul „Lampio şi grăuntele de lumină” de Victoria Pătraşcu, regia Tony Adam (spectacol pentru copii şi familie) este programat atât sâmbătă, 24 iulie, de la ora 10, la Amfiteatrul în aer liber din Palatul Naţional al Copiilor, cât şi duminică, 25 iulie, de la ora 10, la Teatrul de Vară Herăstrău al Teatrului de Revistă Constantin Tănase.

Povestea delicată şi plină de sensibilitate adaptată şi dramatizată pentru copii din „Lampio şi grăuntele de lumină” continuă să atragă săli pline de copii. Deviza sub care se petrec toate întâmplările poveştii noastre : „Poţi străluci doar atunci când faci ceea ce îţi place cu adevărat!” Lampio este un licurici care şi-a pierdut lumina. Nu ştie unde şi când, dar este convins că trebuie să o găseasca. Altfel, ce ar mai fi un licurici pe Pământ fără lumina? Şi uite aşa apar miracole, magie, prieteni, provocări, iar căutările micului nostru personaj nu se opresc până nu îşi descoperă menirea în viaţă, pentru că el asta caută, de fapt. Micul Lampio este erou într-o poveste terapeutică despre curaj, determinare, talent şi descoperirea propriei valori. Este un spectacol care trebuie văzut cu sufletul, locul în care oamenii trăiesc cele mai mari transformări.

https://www.youtube.com/watch?v=UXW3l4koVWg

Biletele se pot cumpăra online, de pe platforma www.mystage.ro sau de la teatrul unde se joacă, în ziua spectacolului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati