Una din patru grădinițe din București nu este renovată. Primăria Sectorului 2 construiește 5 grădinițe noi

0
318
Unsplash

La grădinițele de stat din București sunt înscriși în acest an peste 36.500 de copii, potrivit datelor transmise de Inspectoratul Școlar al Municipiului București. 25% din cele 142 de grădinițe sunt nemodernizate, potrivit unei centralizări făcute de Hotnews.ro pe baza datelor furnizate de Primăriile de Sector. 

Din cele 142 de grădinițe de stat, 95 sunt modernizate, 35 nemodernizate și la 12 lucrările de reabilitare sunt în desfășurare. Dacă în Sectoarele 1 și 3 toate grădinițele sunt modernizate în Sectorul 2 sunt cele mai multe grădinițe nerenovate (13), dar este și Sectorul care în ultimii 5 ani a modernizat cele mai multe, 17 din cele 30 pe care le are.

Sectorul 4 are 12 grădinițe nemodernizate, din cele 26. Nici Sectorul 5 nu stă foarte bine.

  • Câte grădinițe se vor construi în viitorul apropiat?

Primăria Sectorului 1 are în plan să construiască un complex educațional, care va cuprinde și grădiniță, în Cartierul Greenfield, proiectul a tot fost amânat și a strârnit multe controverse, totuși, primarul Clotilde Armand spune că este un proiect la care „ține foarte mult”.

Primăria Sectorului 2 construiește 5 grădinițe noi, la 4 lucrările fiind în desfășurare: pe Str. Știucii – în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 62 – capacitate 140 locuri; pe Str. Periș – în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 40 – capacitate 80 locuri; pe Str. Sportului – în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 32 – capacitate 160 locuri; pe Str. Pescărușului – în cadrul Școlii Gimnaziale Petre Ghelmez – capacitate 160 locuri.

Primăria Sectorului 3 nu are în plan construirea de grădinițe noi. Sectoarele 4 și 5 se axează pe reabilitări iar la Sectorul 6 se lucrează la 2 grădinițe noi după ce în ultimii 5 ani au mai fost construite alte două.

Anul acesta au fost modernizate și curțile grădinițelor din Sectorul 6.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.