Unde găsești brazi de Crăciun cu prețuri de la 15 lei la 35 de lei. Sunt disponibili în toată țara

1
668

Mai este doar o lună până la Crăciun, iar multe magazine mari din România au scos deja brazii la vânzare, la prețuri destul de piperate. Salvarea vine însă de la Romsilva, care scoate la vânzare, prin intermediul ocoalelor silvice, aproape 25.000 de brazi.

  • Prețurile pomilor de Crăciun pleacă de la 15 lei, în cazul celor de până în 1,3 metri și ajung până la 35 de lei pentru cei cu înălțimea de 2 – 3 metri.

”Din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puși pe piață prin intermediul ocoalelor silvice de stat,17.569 bucăți sunt produși în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

Majoritatea pomilor de Crăciun oferiți spre vânzare în acest an sunt din specia brad, 18.898, iar diferența de 5.898 de bucăți sunt din specia molid sau alte specii de rășinoase.

Prețurile pornesc de la 15 lei pentru un pom de Crăciun, specia molid cu înălțimea de până în 1,3 metri, și ajung la 35 de lei pentru un exemplar de brad cu înălțimea între 2 și 3 metri. Cei cu înălțimi de peste 3 metri sunt considerați comenzi speciale. Prețurile menționate sunt cele practicate pentru pomii de Crăciun achiziționați direct de persoanele fizice de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva.

Direcțiile silvice vor onora, cu prioritate, cererile populației, prin vânzarea directă și numai în limita excedentului se va face valorificarea către operatori economici”, anunță Romsilva.

1 COMENTARIU

  1. Nu bateți drumul degeaba, știrea asta e in fiecare an și nu vinde nimeni nimic , am fost la pepiniera cozieni și au puieți in ghiveci atat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.