Unde petrec românii Crăciunul și Anul Nou?

1
350
Photo by Çağlar Canbay on Unsplash

Numărul rezervărilor efectuate pe Kiwi.com pentru călătorii în preajma Crăciunului și Anului Nou a crescut cu 45,7% față de anul trecut, potrivit unui comunicat de presă. Românii și-au planificat escapadele de sezon cu 60 de zile în avans, în medie, mai arată sursa citată.

Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii de travel-tech, a analizat unde călătoresc românii de Crăciun și Anul Nou.

Potrivit sursei citate, față de 2022, numărul rezervărilor pentru călătorii în preajma Crăciunului și Revelionului* pe Kiwi.com a crescut cu 45,7%. Așadar, mai mulți români călătoresc în această vacanță de iarnă.

  • Cele mai populare destinații sunt în Italia, Marea Britanie, Franța, Spania și Germania, în timp ce cele mai vizitate orașe în acest sezon sunt Londra, Paris, Milano, Bruxelles și Roma.

Românii sunt dornici să petreacă dimineața de Crăciun în destinațiile preferate, cea mai populară dată de călătorie fiind Ajunul Crăciunului, 24 decembrie. Mai mult, mulți dintre ei plănuiesc să-și prelungească vacanțele, călătorind deja de pe 21 și 22 decembrie.

Anul acesta, românii și-au planificat vacanța de iarnă în avans, fereastra medie de rezervare fiind de 60 de zile, considerabil mai mare decât media pentru iarna anului trecut, de 24 de zile. 64% dintre români și-au rezervat biletele cu 21 până la 60 de zile în avans, în timp ce 30% dintre ei au rezervat cu 61 până la 121 de zile înainte de plecare.

De asemenea, plănuiesc să petreacă o mare parte din sezonul sărbătorilor în vacanță: cei care au rezervat bilete dus-întors se întorc, în medie, în 10 zile.

City-break-urile de până la 3 zile sunt în continuare preferate de 44% dintre români, dar există o creștere a sejururilor mai lungi, de 4 până la 6 zile (17%), 7 până la 10 zile (16%), 11 până la 14 zile ( 11%), în timp ce 12% dintre cei care și-au rezervat zborurile prin Kiwi.com vor petrece între 15 și 30 de zile la destinație.

Deși există o mică creștere față de anul trecut, prețul mediu plătit de români pentru biletele de avion este de 131 de euro în acest sezon, cei care zboară pe distanțe scurte plătind, în medie, 96 de euro, în timp ce pe distanțe lungi, prețul mediu este de 633 de euro. Cu toate acestea, și deși călătoriile mai lungi necesită bagaje mai mari, majoritatea românilor – 30% – au cheltuit doar până la 100 de euro pe bilete de avion care includ servicii adiționale precum bagaje sau îmbarcarea prioritară, în timp ce 27% dintre aceștia au cheltuit între 100 și 200 de euro.

Aproape 30% dintre românii care și-au rezervat călătoriile de Crăciun și Anul Nou prin Kiwi.com călătoresc în cuplu.

*Bilete rezervate oricând înainte de 28 noiembrie pentru zboruri între 18 decembrie 2023 și 1 ianuarie 2024.

Sursă foto: Photo by Çağlar Canbay on Unsplash

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.