Unde pot cere ajutor vârstnicii din Sectorul 6 în timpul pandemiei

Primăria Sectorului 6 a alocat numărul de telefon 021.9970, destinat exclusiv celor trecuți de vârsta de 65 de ani şi care sunt lipsiți de sprijin din partea familiei sau a cercului de prieteni.

Bătrânii domiciliați în Sectorul 6 pot suna la acest număr de luni până duminică, între orele 08.00 – 20.00, pentru a cere, contra cost, procurarea de alimente și medicamente de strictă necesitate.

Coordonat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, noul instrument de comunicare la distanță a primit, din martie, peste 5000 de solicitări din partea celor care nu pot depăși, cu propriile mijloace, dificultățile specifice pandemiei.

La capătul celălalt al firului, psihologi și asistenți sociali cu experiență oferă, înainte de toate, suport emoțional și consiliere de specialitate, conform particularităților fiecărei situații.

Urmează, acolo unde este cazul, întocmirea listei cu nevoile materiale concrete ale apelanților, predarea acesteia către personalul răspunzător cu deplasările pe teren și livrarea bunurilor de strictă necesitate la domiciliu.

”Un sistem care garantează că toate persoanele de vârsta a treia din Sectorul 6 au acces la hrană, produse de igienă și medicamente.”, arată Primăria Sectorului 6.

Acest tip de sprijin integrat și adaptat nevoilor fiecărui senior are în vedere reducerea la minim a contactelor directe, celeritatea și abordarea individualizată a fiecărui caz în parte, un set de principii pe care perioada de pandemie le impune în serviciile de asistență socială.

Persoanele în vârstă lipsite de sprijinul familiei sau al prietenilor, președinți ai asociațiilor de propietari, rude sau alte persoane care au cunoștință de astfel de cazuri sunt rugați să apeleze 021.9970, pentru a putea interveni la timp și a-i asigura pe cei mai vârstnici membri ai comunității că cineva le cunoaște problemele și este alături de ei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati