Unde pot depune reclamații pasagerii români care întâmpină probleme cu compania Wizz Air

În plin sezon al vacanțelor se înmulțesc problemele cu zborurile. Doar din București, în ultima săptămână, 400 de avioane au avut întârzieri și câteva zeci au fost anulate, potrivit Aeroportului Otopeni.

Ministerul Economiei a cerut sprijin la nivel european în privința unei companii aeriene care are multe astfel de probleme, iar pasagerii cu zboruri anulate sau întârziate pot depune reclamații la centrul european al consumatorilor din România.

Pasagerii unui zbor din Bologna spre București au avut de așteptat mai mult de 20 de ore. Compania a anunțat întârzieri repetate, iar oamenii au primit doar vouchere de patru euro

În aceeași zi, un zbor din Londra, tot al companiei Wizz Air, a fost reprogramat în repetate rânduri, iar unul dintre pasageri ne-a transmis că nu au primit nici cazare, așa cum ar trebui.

Wizz Air transmite că, în astfel de perioade de vârf, la fel ca alte companii aeriene, se confruntă cu diverse perturbări operaționale, care au dus la întârzieri și anulări nedorite. Pasagerii sunt sfătuiți să verifice site-ul și aplicația.

Numărul de reclamații pentru compania Wizz Air este tot mai mare, inclusiv la consulatele din alte țări, susține ministrul Economiei. Aflat la o reuniune în Spania, oficialul a cerut sprijinul privind problemele Wizz Air comisarului european cu atribuții privind Protecția Consumatorului, Didier Reynders.

Ramona Colea, reprezentanta unei companii pentru obținerea despăgubirilor: „De teamă că nu se va rezolva, foarte mulți pasageri renunță. Sunt companii care din setări, aceasta este procedura standard, să nu răspundă și să ignore”.

Oficial, în cazul anulării sau amânării unui zbor, pasagerii pot primi compensații de până la 600 de euro. În cazul în care procesul pare greoi, pagubiții pot apela și la firme specializate pentru obținerea despăgurbirilor.

sursa: stirileprotv.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati