Unde s-ar fi grăbit să ajungă șoferul care a provocat accidentul mortal din Popești-Leordeni

Șoferul care a semănat moarte pe o stradă din Popești-Leordeni după ce s-a urcat băut și posibil drogat la volan, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii îl acuză de cinci infracțiuni, inclusiv de ucidere din culpă. Potrivit unor surse din interiorul poliției, acesta ar fi fost în trecut șeful Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.

Nicoleta, femeia pe care a lovit-o mortal, se pregătea să își serbeze ziua de naștere. Tocmai primise tortul comandat.

Era ora prânzului când Nicoleta, femeia care și-a pierdut viața, ieșise la poarta casei sale din orașul Popești Leordeni să ridice un tort pe care îl comandase de ziua ei.

Chiar în acel moment șoferul băut a lovit cinci autoturisme parcate. Între ele se afla și Nicoleta, care nu a apucat să se ferească.

Potrivit unor surse din poliție, individul are 59 de ani și ar fi condus Brigada de combatere a crimei organizate din București. A fost chiar șef de cabinet în vremea ministrului Gavril Dejeu și a ieșit la pensie ca profesor al Institutului de Studii pentru ordine Publică din cadrul Ministerului de interne.

Martorii au povestit că în ziua accidentului bărbatul încerca să ajungă la un centru pentru vârstnici, unde este internată mama sa. Un reprezentant al centrului susține că părea un om responsabil și că i-ar fi spus că urmează un tratament.

Imediat după accident individul ar fi încercat să fugă, spun vecinii. Motivul era lesne de înțeles. Polițiștii au descoperit că avea o alcoolemie de 1,12 alcool pur în aerul expirat.

Nicoleta a murit la spitalul Bagdasar Arseni în ziua în care împlinea 56 de ani. Cealaltă femeie care îi adusese tortul a fost dusă la Spitalul Sf. Ioan. Are 51 de ani, nu a suferit răni grave și a fost externată.

Procurorii așteaptă și rezultatele de sânge în cazul bărbatului care a provocat tragedia, întrucât acesta a picat testul antidrog. Dacă a fost vorba despre medicamente sau substanțe interzise, droguri, rămâne să stabilească medicii legiști. Deocamdată bărbatul se află în arest și așteaptă să fie trimis în judecată pentru o listă lungă de acuzații: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În paralel procurorii fac cercetări in rem și pentru acuzația de loviri și alte violențe. Asta pentru că șoferul vinovat s-a plâns la audieri că a fost bătut la locul accidentului de martori.

sursa: stirileprotv.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati