Unde se vor vaccina bucureștenii: 200 de puncte vor fi deschise în Capitală

0
323

Bucureștenii vor avea la dispoziție circa 200 de puncte de vaccinare anti-COVID, cele mai multe urmând să fie organizate la Romexpo, Circul Metropolitan, Palatul Copiilor, în malluri și spitale, a declarat șefa Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, Oana Nicolescu.

Oana Nicolescu a precizat pentru G4Media că au fost verificate într-un interval de 7-10 zile circa 80-90 de spații pentru organizarea centrelor de vaccinare, iar dintre acestea au fost selectate cele care să asigure cele mai bune condiții, să fie cunoscute de oameni și să se poată ajunge ușor la acestea.

Toate centrele de vaccinare vor trebui să fie avizate și funcționale până în 15 ianuarie. În fiecare centru vor fi mai multe puncte de vaccinare, în funcție de mărimea locațiilor.

Cele mai mari centre din fiecare sector:

Sectorul 1

– Centrul expozițional Romexpo

Sectorul 2

– Circul Metropolitan București

– Spitalul Colentina

Sectorul 3

– Spitalul de Urgență Floreasca

– Gral Medical

– Spitalul Colțea

Sectorul 4

– Grand Arena Mall

– Palatul Copiilor

Sectorul 5

– Liberty Center Mall

Sectorul 6

– Clubul Seniorilor Mihai Eminescu

– Centrul medical Doris

Șefa DSP București a mai spus că organizarea centrelor de vaccinare pe stadioane nu se poate face deoarece în primăvară vor avea loc la București meciuri în cadrul Campionatului European de Fotbal. Ea a mai explicat că aceste centre vor fi organizate pentru o perioadă îndelungată.

În schimb, vor fi centre de vaccinare pentru populație în clinici private care au pus spații la dispoziție și în spitale publice, cum sunt Obregia, Floreasca, Universitar, Militar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.