Unitatea de pompieri ISU Perşani din Sectorul 4 va fi dată miercuri în folosinţă

Unitatea de pompieri ISU Perşani – construită de la zero de către comunitatea Sectorului 4 – va fi dată miercuri în folosinţă, în prezenţa premierului Marcel Ciolacu.

”Sistemul integrat de protecţie civilă al Sectorului 4 devine complet operaţional, pentru siguranţa oamenilor din Capitală. Prima unitate de pompieri construită de către comunitatea Sectorului 4 şi singura realizată în Bucureşti în ultimii 32 de ani va fi dată în folosinţă începând cu data de 13 septembrie”, anunţă marţi Primăria Sectorului 4.

Parte componentă a unui sistem integrat pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, alături de Unitatea de Primiri Urgenţe precum şi Secţia pentru tratarea marilor arşi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă ”Bagdasar-Arseni”, noua staţie de pompieri, ISU Perşani, va funcţiona în cadrul Detaşamentului de pompieri „Pieptănari” şi va deservi, în primul rând, zona de sud a Capitalei, şi anume sectoarele 4 şi 5, dar şi o parte importantă a judeţului Ilfov, precizează sursa citată.

”Construită de la zero de către comunitatea Sectorului 4 al Capitalei, ISU Perşani are în componenţă o zonă dedicată maşinilor de intervenţie, o zonă administrativă destinată angajaţilor ISUBIF, cu sală de sport, dormitoare, bucătărie, vestiare, birouri, spaţii tehnice, precum şi un spaţiu educaţional în care tinerii şi copiii vor putea fi instruiţi de către personal calificat, cu privire la comportamentul necesar în cazul unor situaţii de urgenţă”, mai arată Primăria.

La evenimentul de deschidere sunt aşteptaţi să participe premierul Marcel Ciolacu, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general Dan Paul Iamandi, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti Ilfov, colonel Irinel Alexandru Precup.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati