Uniunea Europeană ar putea introduce un model unic de încărcător pentru toate tabletele și telefoanele

Un model unic de încărcător ar putea circula pe teritoriul Uniunii Europene, iar acesta va fi folosit la toate telefoanele, tabletele și camerele foto, indiferent de producător. Totodată, el va putea fi folosit și pentru alte tipuri de aparaturi.

Măsura a fost adoptată de către Parlamentul European tocmai pentru a reduce deșeurile electronice, ceea ce înseamnă aproximativ 10.000 de tone pe an, după cum a precizat europarlamentarul român din partea USR PLUS, Alina Mituța, potrivit G4media.ro.

Un model unic de încărcător, disponibil pentru toate tabletele și telefoanele din UE

Comisia Europeană a anunțat, la finalul lunii septembrie din 2021 că dorește să dorește să forțeze producătorii de smartphone-uri și alți producător de echipamente electronice să monteze un port comun de încărcare USB – C pentru dispozitivele lor.

Propunerea ar putea avea un impact masiv asupra Apple, care are în prezent propriul său conector de tipul  Lightning.

Are cineva un încărcător de Iphone/Samsung/Sony..?” Întrebarea asta va fi istorie. Parlamentul European a votat astăzi ca toate telefoanele mobile, tabletele, camerele sau alte echipamente electronice să folosească UN SINGUR tip de încărcător USB-C.

Asta ne va scuti de bătăile de cap și va elimina aproximativ 10.000 de tone de deșeuri electronice pe an. Ce urmează? După ce comisia IMCO din Parlamentul European a adoptat această măsură, ca modificare la directiva privind echipamentele radio, urmează să aprobăm și în plen textul, ca mai apoi să fie negociat cu Consiliul și să ajungă la o formă finală a legislației”, a scris europarlamentarul român pe pagina sa de Facebook.

sursa: b1tv.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati