Universitatea de Medicină din Chișinău a primit echipament de ultimă generație din partea Guvernului României

Laborator dotat cu tehnică medicală de ultimă generație la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” (USMF) din Chișinău, din partea Guvernului României, prin DRRM.

Potrivit unui comunicat de presă, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) continuă acțiunile dedicate eficientizării și modernizării învățământului din Republica Moldova.

Astfel, la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” (USMF) din Chișinău a fost inaugurat un laborator de patologie digitală, dotat de către DRRM cu echipamente moderne de diagnostic și de înregistrare a imaginii macroscopice.

Spațiul de predare-învățare a primit, ca donație din partea DRRM, un sistem de diagnosticare și analiză a imaginilor pentru 100 de utilizatori, 15 unități de diagnosticare și un sistem de înregistrare a imaginilor macroscopice.

La ceremonia de donare a echipamentelor moderne din partea de DRRM a fost prezent secretarul de stat Adrian Dupu, alături de rectorul USMF „Nicolae Testemiţanu”, Emil Ceban, profesori și studenți ai universității.

Rectorul USMF a mulțumit DRRM și Guvernului României pentru efortul enorm și donația oferită, universitatea fiind acum printre puținele din Europa care are un laborator complet dotat pentru patologie digitală.

Anul trecut, DRRM a donat USMF un scaner performant – sistem de imagistică digitală, necesar pentru implementarea metodelor moderne de predare și învățare a patologiei.

”Această nouă acțiune a DRRM este importantă pentru activitatea de cercetare și educație a studenților și formării specialiștilor în medicină din Republica Moldova, asigurând un proces educațional performant”, transmite sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati