Universitatea din București a desemnat proiectele câștigătoare în cadrul celui de-al doilea Open Lab CIVIS – UB

Universitatea din București a anunțat, luni, proiectele selectate în urma evaluării aplicațiilor depuse în cadrul celui de-al doilea apel de propuneri CIVIS Open Lab-UB pentru cofinanțarea unor proiecte de responsabilitate socială.

Scopul open lab-ului este de a contribui la dezvoltarea și implementarea acelor inițiative care oferă soluții pentru a aborda provocările și nevoile cu care se confruntă comunitatea. Pentru fiecare dintre cele trei domenii propuse – Sustenabilitate și reziliență urbană, Educație și cultură și Cercetare și transformare digitală –  echipa de evaluare a ales câte un proiect care va primi finanțare din partea Open Lab-ului CIVIS-UB.

Pentru domeniul Sustenabilitate și reziliență urbană, proiectul selectat aparține Facultății de Biologie din cadrul UB – „Urban lakes microscouts. Identificarea și cuantificarea microplasticelor în sisteme acvatice urbane pentru dezvoltare durabilă”. În domeniul Educație și cultură finanțarea a fost acordată Facultății de Chimie a UB pentru proiectul „Laboratorul călător”, în timp ce British Council România va primi finanțare pentru proiectul „Știința pentru toți”, încadrat în domeniul Cercetare și transformare digitală.

Lista proiectelor depuse în cadrul celui de-al doilea apel de propuneri CIVIS Open Lab-UB pentru cofinanțarea unor proiecte de responsabilitate socială și punctajele obținute de acestea poate fi descărcată de aici, iar de aici poate fi descărcată lista proiectelor selectate pentru finanțare în cadrul apelului.

10.000 de Euro, bugetul alocat de Open Lab-ul CIVIS-UB celui de-al doilea apel la proiecte

Pentru acest apel Open Lab-ul CIVIS-UB a alocat un buget total de 10.000 Euro. Apelul a fost deschis către toate părțile interesate din zonele în care Universitatea din București funcționează prin structurile de educație și cercetare existente.

Astfel, au putut propune proiecte pentru Open Lab-UB următoarele categorii: institutele de cercetare – legate de profilul UB; actori din sfera educației: școli, universități, centre educaționale etc.; reprezentanți ai mediului de afaceri: corporații și IMM-uri, camere de comerț; ONG-uri, diferite asociații și fundații (inclusiv studențești din UB); autorități publice sau alte entități: membri ai comunității academice a UB – studenți, cadre didactice, cercetători.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati