Universitatea din București a retras titlul de Doctor Honoris Causa acordat lui Ceaușescu

Senatul Universităţii din Bucureşti a revalidat, miercuri, hotărârea de retragere a titlului onorific de Doctor Honoris Causa acordat de Universitatea din Bucureşti lui Nicolae Ceauşescu.

„Senatul Universităţii din Bucureşti (UB) a decis, de jure, în şedinţa de miercuri, 21 februarie 2024, revalidarea hotărârii de retragere a titlului onorific de Doctor Honoris Causa (DHC) acordat de Universitatea din Bucureşti lui Nicolae Ceauşescu. Această decizie o validează pe cea din perioada decembrie 1989 – ianuarie 1990, care, deşi nu a putut fi identificată în arhivă, de facto a fost în vigoare tot acest timp”, informează un comunicat al instituţiei de învăţământ, semnat de purtătorul de cuvânt al Universităţii din Bucureşti, Bogdan Oprea.

Situaţia de condamnare definitivă şi irevocabilă a lui Nicolae Ceauşescu din data de 25 decembrie 1989 se înscrie, conform sursei citate, printre cazurile explicite de retragere a titlurilor onorifice de DHC acordate, conform Regulamentului Universităţii din Bucureşti în domeniu.

Nicolae Ceauşescu nu figura, nici până în prezent, pe lista oficială, publicată inclusiv pe site-ul www.unibuc.ro, a posesorilor titlului onorific de Doctor Honoris Causa al Universităţii din Bucureşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati