Universitatea din București: Înscrierile în competiția proiectelor #de10, prelungite până pe 20 aprilie

Organizată de Universitatea din București și ajunsă la cea de-a VIII-a ediție, competiția UB Talks continuă și anul acesta premierea proiectelor de 10 din sesiune. Deadline-ul înscrierii în competiția UB Talks a fost prelungit până pe 20 aprilie 2021, iar adresa unde pot fi înscrie proiectele de 10 este ubtalks@unibuc.ro.

Ce ai de făcut? Trebuie doar să propui, în 5-6 rânduri, o temă care să stârnească atât interesul, cât și curiozitatea publicului, pe baza căreia să susții un discurs cu durata de 10 minute în etapa finală. Poți aplica individual, dar și în echipe de 2-3 persoane.

Juriul va fi format din profesori ai Universității din București, manageri și specialiști în comunicare.

Dacă vei fi selectat, vei participa la prima etapă a programului, ce constă într-o sesiune online de pregătire, în cadrul căreia cadre didactice ale Universității din București și experți în comunicare te vor consilia în vederea elaborării prezentării finale, te vor ajuta să pui bazele unor noi strategii de a-ți vinde ideile și te vor ajuta să îți perfecționezi tehnicile de vorbire în public. La finalul sesiunii de pregătire, coordonatorii vor decide finaliștii celei  de-a VIII-a ediții a UB Talks.

Premiile #UBtalks, oferite în 2021 de Aqua Carpatica, Crystal Dental Clinic și Kaufland

În a doua etapă a competiției va avea loc sesiunea de prezentări (finala) în fața juriului și audienței. Prezentarea trebuie să fie atractivă și comprehensibilă pentru un public din afara domeniului de specializare, bine documentată, originală, relevantă, creativă și solid argumentată. Poate fi însoțită, dacă e cazul, de materiale foto, video sau audio.

Pe lângă experiența cunoașterii unor grupuri de studenți și cunoștințele din cadrul workshop-urilor, poți câștiga diferite premii oferite de sponsorii noștri, dar și un loc la Școala de Creativitate organizată de Universitatea din București la Cumpătu, Sinaia în luna iulie.

Mai jos sunt câteva idei pe baza cărora vă puteți construi prezentarea. Bineînțeles, acestea variază în funcție de domeniul vostru de specializare.

– Puteți să descrieți și să expliați o teorie științifică într-o manieră interesantă;

– Puteți să faceți legătura între teorii din specializarea voastre și teme sau problematici care țin de lumea contemporană;

– Puteți să vorbiți despre nașterea unei teorii sau invenții sau despre evenimente care au marcat istoria disciplinei voastre;

– Puteți să prezentați o idee sau o teorie proprie, cu condiția ca aceasta să fie bine argumentată;

– Puteți să prezentați un studiu de caz care vi se pare interesant;

– Puteți să produceți sau să reproduceți un experiment științific, în cadrul căruia să implicați publicul (cu condiția ca acest lucru să respecte normele etice și de siguranță ale desfășurării experimentelor);

– Puteți să transmiteți publicului o aptitudine, să-l învățați să facă un anumit lucru (un atelier de tip „cum să…”).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati