Universitatea din Bucureşti – prima poziţie în România în domeniul Ştiinţelor sociale în topul RUR World University Rankings

0
115

Universitatea din Bucureşti ocupă, în anul 2020, prima poziţie pe plan naţional pentru domeniul Ştiinţelor sociale în clasamentul RUR World University Rankings by Subject. Situată pe locul 564 la nivel global, Universitatea din Bucureşti este urmată în top de două universităţi membre ale Consorţiului Universitaria: Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (565) şi Universitatea de Vest din Timişoara (610).

Clasamentul din 2020 evaluează performanţa a 829 de universităţi din întreaga lume pentru şase domenii: Ştiinţe sociale, Ştiinţe umaniste, Ştiinţele vieţii, Ştiinţe medicale, Ştiinţe naturale şi Ştiinţe tehnice. Rezultatul obţinut de Universitatea din Bucureşti în domeniul Ştiinţelor sociale vine în completarea poziţiei de lider la nivel naţional a UB în domeniul Ştiinţelor vieţii şi în cel al Ştiinţelor natural, a informat un comunicat de presă al UB.

Astfel, în ceea ce priveşte domeniul Ştiinţelor vieţii, Universitatea din Bucureşti este situată în topul RUR World University Rankings by Subject pe locul 414 la nivel global, urmată la nivel naţional de două universităţi membre ale Consorţiului Universitaria: Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (581) şi Universitatea de Vest din Timişoara (645). De asemenea, pentru domeniul Ştiinţelor naturale, Universitatea din Bucureşti este situată pe locul 316 global, urmată pe plan naţional de Universitatea de Vest din Timişoara (390) şi Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca (479).

Liderul naţional al clasamentului general Round University Ranking – World University Rankings încă de la lansarea acestuia, din 2010, Universitatea din Bucureşti se situează anul acesta pe poziţia 589. Rezultatul obţinut de Universitatea din Bucureşti la ediţia din 2020 a clasamentului RUR World University Rankings se datorează în principal componentei de predare.

Universitatea din Bucureşti este urmată în clasamentul general de Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, de Universitatea de Vest din Timişoara, de Universitatea Politehnica din Bucureşti şi de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş.

Lansat din dorinţa de a oferi informaţii detaliate cu privire la performanţele universităţilor, Clasamentul RUR World University Rankings analizează şi interpretează date de la peste 1.100 de universităţi din 82 de ţări şi se adresează atât comunităţii academice, cât şi reprezentanţilor universităţilor sau factorilor de decizie politică.

Clasamentul urmăreşte o serie de indicatori grupaţi pe patru domenii cheie ale activităţii universitare: educaţia, cercetarea, diversitatea internaţională şi sustenabilitatea financiară.

Metodologia completă a clasamentului poate fi accesată aici https://roundranking.com/methodology/methodology.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.