Universitatea din Bucureşti scoate la concurs 8.000 de locuri bugetate pentru candidaţii la admiterea 2023

Universitatea din Bucureşti (UB) scoate la concurs, pentru sesiunea de vară a admiterii 2023, aproape 8.000 de locuri bugetate, din totalul locurilor scoase la concurs 212 fiind alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României, 128 – destinate absolvenţilor de licee situate în mediul rural şi alte 100 de locuri – alocate candidaţilor de etnie romă.

„Candidaţii proveniţi din sistemul de protecţie socială pot aplica pe cele 15 locuri la licenţă destinate lor, în timp ce persoanele cu cerinţe educaţionale speciale pot candida pe cele şapte locuri dedicate. Alte 50 de locuri bugetate sunt alocate candidaţilor care îşi doresc să urmeze studiile în cadrul programelor de masterat didactic derulate de Universitatea din Bucureşti”, se precizează într-un comunicat al Universităţii din Bucureşti.

Pentru studiile de licenţă, Universitatea din Bucureşti oferă candidaţilor interesaţi să studieze la una dintre cele 19 facultăţi un număr de 4.461 de locuri bugetate, pentru persoanele interesate de studiile de masterat UB pune la dispoziţie 3.200 de locuri bugetate, în timp ce şcolile doctorale ale UB scot la concurs 338 de locuri bugetate, dintre care 159 de locuri sunt cu bursă.

Pentru programele de licenţă, masterat şi doctorat, concursul de admitere la facultăţile UB – sesiunea de vară – se desfăşoară începând de vineri şi până la finalul iulie 2023, iar data-limită de afişare a rezultatelor este 28 iulie.

Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, Universitatea din Bucureşti oferă atât posibilitatea de achitare online a taxei de înscriere, prin completarea formularului disponibil la adresa www.po.unibuc.ro, cât şi posibilitatea de înscriere online la concursul de admitere.

De asemenea, Universitatea din Bucureşti organizează, începând cu anul universitar 2023 – 2024, o sesiune de admitere specială pentru olimpicii internaţionali şi sportivii medaliaţi la competiţii europene şi mondiale pentru sporturile olimpice şi şah şi la jocurile olimpice şi paralimpice, anterior organizării sesiunii de admitere pentru toţi candidaţii. Aceştia se vor înscrie la nivel de universitate la adresa de e-mail admitere.olimpici@g.unibuc.ro, conform calendarului special stabilit şi disponibil pe site-ul admitere.unibuc.ro.

Totodată, Universitatea din Bucureşti oferă, începând cu anul universitar 2023 – 2024, 20 de burse elevilor şi studenţilor medaliaţi cu aur, argint sau bronz la olimpiadele ştiinţifice şi competiţiile internaţionale care optează să-şi continue studiile într-una dintre cele 19 facultăţi ale UB. Bursele se adresează medaliaţilor la jocuri olimpice, campionate mondiale şi europene, campionate mondiale universitare pentru sporturile olimpice şi şah, inclusiv cele organizate pentru persoanele cu dizabilităţi.

Astfel, pentru anul universitar 2023 – 2024 cuantumul lunar al burselor va fi de 1.500 de lei (medalie de aur / locul I), 1.250 de lei (medalie de argint / locul II) şi 1.000 de lei (medalie de bronz / locul III).

Pentru a veni în sprijinul candidaţilor, Universitatea din Bucureşti le asigură, pe perioada admiterii, cazare gratuită în căminele UB, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopţi. Cazarea se va face în Campusul „Grozăveşti” şi va fi posibilă în baza prezentării, la administraţia căminului, a legitimaţiei de concurs şi a actului de identitate.

Candidaţii pot beneficia, alături de alte două persoane, şi de acces gratuit în spaţiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universităţii din Bucureşti, zilnic, până la data 26 iulie, în intervalul orar 8,00 – 2,00, accesul urmând a se face pe baza legitimaţiei de participant la concursul de admitere.

Universitatea din Bucureşti va comunica în mod constant informaţii cu privire la admiterea din această sesiune pe website-ul dedicat admiterii, admitere.unibuc.ro. De asemenea, mai multe informaţii cu privire la procesul de admitere pot fi consultate pe website-urile şi pe paginile de pe conturile de socializare ale celor 19 facultăţi ale UB, se maimarată în comunicatul semnat de dr. Bogdan Oprea, purtător de cuvânt al Universităţii din Bucureşti.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati