Universitatea din București solicită ca examenele de licență și disertație să fie date online.

Universitatea din București solicită ca examenele de licență și disertație să fie date online, având în vedere situația închiderii unităților de învățământ din cauza coronavirusului.

“Specialiștii în educație de la Universitatea din București susțin că finalizarea acestui an școlar și universitar este posibilă. Anii terminali pot și trebuie să încheie semestrul, anul școlar/ universitar și ciclul de studii într-un interval cât mai rezonabil, în acest an calendaristic.

Universităților trebuie să li se dea autonomie și posibilitatea de a organiza examenele de licență și disertație în acele modalități pe care le consideră potrivite, inclusiv online (susținerea lucrărilor) și de a identifica modalități de testare/ evaluare finală adaptate pentru acest context (platforme securizate de testare standardizată, evaluări orale online, predarea unor proiecte și portofolii în platformele de învățare utilizate etc.)”, a transmis Universitatea din București, care a făcut și o analiză a structurii anului școlar 2019-2020 și care vine cu soluții pentru ca anul să nu fie repetat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati