Universitatea Politehnica cumpără echipamente de televiziune de 3 milioane de euro pentru postul Euronews România

Universitatea Politehnica din București (UPB) a lansat vineri, 2 aprilie, licitație pentru achizția de echipamente de televiziune, cu o valoare estimată de trei milioane de euro. UPB a anunțat în ianuarie semnarea unui parteneriat pentru a lansa Euronews Romania, un canal de știri nou.

Achiziția este finanțată din fonduri bugetare iar UPB așteaptă ofertele până pe 6 mai 2021, potrivit informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Perioada de evaluare a ofertelor este de patru luni și ar trebui să se încheie pe 6 septembrie 2021.

Licitația vizează achiziția de sistem de producție știri, sistem de emisie, studio de televiziune și servicii de mentenanță pentru o durată de minim 36 luni, confom specificațiilor caietului de sarcin, scrie economica.net.

„Necesitatea achiziției rezidă din contextul parteneriatului UPB-Euronews pentru a crea Euronews România – o nouă televiziune de știri cu un caracter înalt de independență, transparență în activitatea desfășurată, cu caracter policultural, bazată pe valori europene. Pe lângă scopul comercial și de promotor al valorilor europene prin oferta unui jurnalism de calitate și independent, televiziunea realizată are și o componentă educativă prin practică studențească la nivelul universității”, se explică în caietul de sarcini.

În același document se mai menționează că Universitatea Politehnica din București, deținătoare a licenței – Euronews România, dorește să colaboreze cu un singur furnizor responsabil de întregul proces.

„Obiectivul acestui contract este să instituie un instrument pentru producția, transmisia și montajul de știri și a tuturor celorlalte produse, incluzând magazine, reclame, promovări sau grafică – o televiziune perfect funcțională”, se mai arată în caietul de sarcini.

UPB a anunțat în ianuarie semnarea unui parteneriat cu Euronews pentru lansarea Euronews Romania, un canal de știri nou, independent destinat publicului vorbitor de limba română.

Euronews România este filiala mărcii Euronews, care va livra știri locale, regionale, naționale și internaționale prin TV și platforme digitale.

Euronews România este primul proiect de acest tip lansat în Uniunea Europeană și va fi construit pe baza unei televiziuni deja existente: UPB Sigma TV.

Noul canal de știri va avea propria echipă de jurnaliști și corespondenți din toată România, dar și de la Bruxelles. Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajați la nivel local.

 

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati